Mai intai, da-ti seama ce ai de corectat

Numai cand omul incearca sa ajunga mai aproape de aproapele sau si sa se conecteze cu el, atunci descopera cele 613 de dorinte necorectate. Numai atunci incepe el sa-si deschida sufletul spart si sa inteleaga ce are de corectat.

Cand imi corectez dorintele cu intentia de “a nu face altuia ce mie nu-mi place”, ma corectez pe mine la nivel de Bina (Hafetz Hesed, placerea miluintei) si ma umplu cu Lumina de Hasadim (milostenie). Asta inseamna ca sunt complet eliberat de egoul meu. Apoi, treptat, transform acest ego in servirea aproapelui numita “iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”prin corectarea de AHAP, adica cele 365 de dorinte.

Amandoua aceste trepte de corectare sunt relevante numai pentru acele dorinte care sunt dezvaluite in conexiunea noastra unii cu altii. Daca nu am dorinta sa ma conectez cu ceilalti, inseamna ca nu am descoperit inca faptul ca trebuie sa ma corectez. Dorintele noastre obisnuite de mancare, sex, familie, bani, putere, si cunoastere nu au nevoie sa fie corectate. Folositi-le cum doriti.

Daca urmaresc numai cunoastere sau putere, acestea nu sunt dorinte care se reveleaza in conexiunea cu ceilalti. Munca incepe cand incerc sa avansez in conexiune descoperind dorinta de daruire in locul celei de primire. Apoi, descopar cat de mult nu vreau asta. Aceasta lipsa a dorintei se numeste “rau”, si imi este dezvaluita ca fiind creatia.

Este exact aceasta dorinta, simtita ca respingere a conexiunii cu alti oameni, cand incerci sa descoperi calitatea daruirii, ea se numeste raul egoismului. Ea trebuie corectata si transformata in bine. Asta inseamna ca eu actionez dupa o ordine stricta exprimata in fraza “Am creat inclinatia rea si Am creat Tora drept condiment”, fiindca Lumina din Tora reformeaza, si inteleg aceasta formula pas cu pas.

Selectii din lectia din 8/15/2011 “Ziua Iubirii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed