Mama, vreau sa merg cu ei!

Un om are nevoie de un factor extern pentru a fi capabil sa se priveasca din afara. Daca este inclus intr-un grup, atunci grupul joaca rolul acestui factor intr-un mod pozitiv, purtand omul mai departe si sprijinindu-l. Dar, daca omul are o conexiune slaba cu grupul, va avea nevoie de multe probleme interioare care sa-l impinga sa iasa afara, pentru ca atunci cand egoismul sufera, acesta isi doreste sa scape de el insusi.

Intr-un fel sau altul, discernamantul trebuie facut dinafara. Cel mai sigur mod de a o face este sa organizez un mediu care totdeauna ma va lasa inauntrul lui, aceasta ma va ajuta si ma va ridica astfel incat sa fiu capabil sa ma intorc la analiza corecta in cel mai rapid si usor mod.

Omul nu trebuie sa se scufunde in senzatiile si gandurile egoismului sau, ci totdeauna sa se uite la el de sus, din perspectiva Luminii. Egoismul lucreaza foarte simplu. Exact ca o masina de jucarie pe baterii care se misca printre obstacole si cand se impiedica in unul, isi schimba directia .Eu intotdeauna caut locul cu mai putine negative si mai multe pozitive. Actiunile mele sunt in totalitate subiectul unui sistem dual unde exista doar „zero” si „unu”.

Deci, daca imi vine un gand inalt despre motiv si scop, inseamna ca am fost trezit de Sus, de la nivelul urmator care nu mai apartine dorintei de placere. In acest fel primesc o explicatie pe limba mea, care imi spune ca exista ceva mai bun acolo afara, ceva de o calitate diferita sau de o clasa mai inalta.

Oricum, mi s-a spus in cuvinte pe care le inteleg, „Te vei simti mai bine acolo”. Si eu raspund, „Ma voi simti mai bine? Atunci vreau asta!”. Este la fel cum procedam noi cu copiii mici, coborandu-ne la nivelul lor de intelegere. Nu exista un alt mod de inaintare pana cand nu capatam o minte mai inalta, de un nou nivel, logica parintilor nostri spirituali. Si grupul ne ajuta sa facem asta.

Uneori, copilul refuza cu tarie sa mearga undeva. Dar brusc, vede alti copii megand fericiti in acea directie. Atunci, si el alearga de asemenea dupa ei, pentru ca daca ei se duc acolo, asta inseamna ca e ceva bun acolo. Natura a facut aceasta apropiere inerenta in noi la rupere Kelim-urilor, de la conexiunea noastra unii cu altii. Chiar daca nu ne ascultam mama (Nivelul Superior), ascultam de prietenii nostri din grup.

In orice caz, acesta nu este doar un grup fiindca Forta Superioara exista in interiorul lui, fiind mintea si sentimentul nivelului parintilor. Eu nu doar ma alatur unei gasti de copii din cartier, ci ma anulez pe mine insumi in fata grupului si atunci, in interiorul autorespingerii il gasesc pe Creator.

Din partea intai a Lectiei zilnice de Cabala 10/25/10. „Arata-mi cinstea ta”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: