Nu crede ca orice lucru va functiona fara participarea ta

O intrebare pe care am primit-o: Multi oameni relationeaza cu toate bolile din viata lor, dupa principiul, “Doar un zambet si totul va trece”, insemnand ca orice lucru va sfarsi intr-un final. Aceasta inseamna ca oamenii nu vor scapa niciodata de egoismul lor?
Raspunsul meu: Acest mod de abordare este distructiv. Cineva gandeste ca, daca el zambeste ca un idiot, orice lucru va lua sfarsit? El se asteapta ca lucrurile sa se sfarseasca nu datorita eforturilor lui si functioneaza, dar la fel ca si toate cele, de la sine.
De unde vine acesta atitudine? Din faptul ca oamenii nu au nimic in viata, ei inca nu stiu ca nu e nimic de facut in legatura cu aceasta. Ei simt ca totul este delimitat de o moarte oarba si ca aceasta inseamna ca totul ar trebui sa se sfarseasca in vreun anume fel.
Deci ei gandesc: Tu nu poti cu adevarat sa schimbi nimic, dar cel putin tu poti sa zambesti ca un idiot. Aceasta abordare abate persoana de la actiune, de la libertatea de alegere, si de la corectare. Si acesta este motivul pentru care aceasta este distructiva.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed