Nu Piese Mici, Ci Creatori Ai Lumii Noi

Este extraordinar de dificil pentru noi sa ne schimbam ideile pe care ni le-am format in cursul intregii noastre vieti de pana acum. De fapt, este pur si simplu imposibil. Intr-un fel sau altul, noi ramanem cu vechea noastra perceptie, chiar daca pare ca noi ne schimbam deja. De fapt, nimic nu se misca. Totusi, noi trebuie sa ne schimbam vechea perspectiva cu una noua, si aceasta schimbare trebuie sa se intample in intreaga lume. Deci de unde putem sa luam aceasta perceptie, o viziune integrala?

Sa prespunem ca maine intreaga lume vrea sa se transforme intr-o retea integral conectata in care fiecare persoana sa isi foloseasca intreaga energie pentru a munci de dragul societatii ( chiar daca astazi nimeni nu vrea asta si nimeni nu simte astfel, dar hai sa visam pentru un moment). Cum vom gasi si cum vom construi acest sistem, cum ar trebui sa fim conectatisi cum sa interactionam unii cu altii?

Cum sa construim un asemenea guvern si societate, productie si comert, deoarece toate acestea trebuie sa existe de vreme ce existam in corpurile materiale? Prin urmare, suntem obligati sa organizam intregul sistem al relatiilor care ne asigura viata pe pamant pentru a ne satisface nevoile corpurilor noastre animate.

Pentru a face asta avem nevoie de mai multe sisteme, insa cum le putem construi prin legile daruirii in care fiecare persoana este libera si actioneaza cu maxima daruire catre altii, in care fiecare persoana stie ce ar trebui sa faca in aceasta ideala masina organizata, in care toate rotile dintate se invart in armonie? Asta pare o utopie, deci cum este posibil sa facem aceasta tranzitie?

Putem scrie un roman despre asta, insa cum ne putem imagina rational un sistem economic care este necesar intr-o asemenea societate, guvernul si structura juridica, acest intreg mecanism, de la cele mai mari elemente pana la cele mai mici, inclusiv livrarea de bunuri, ingrijirea celor batrani, familiile, copiii, constructia si cultura? Organizarea tuturor acestora este foarte complexa deoarece trebuie sa opereze in “perpetua miscare” fara combustibilul cu care suntem obisnuiti!

Totul trebuie sa mearga cu o sursa de energie diferita- iubirea pentru aproape. Insa de unde va veni? Daca o primim de sus, felul in care simt acum iubire pentru copiii mei, atunci voi lucra din nou in mod automat, ca o masina. Deci care este diferenta? In loc de iubire egoista, voi fi condus de iubirea pentru aproapele meu, deci ce se va schimba?

Prin urmare, noi trebuie sa construim un lucru pe bazele altuia deci ar trebui sa lucrez asupra rezistentei, urcari, senzatiei de a fi intre doua lumi sau doua dorinte in care fiecare persoana se ridica in mod constant deasupra egoismului sau, care il trage inapoi pe pamant.
Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 9/6/11, “ Poporul”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: