Nu vreau sa fiu un catarator pe munte

Dezvoltarea egoista a avut loc gradual in miliarde de oameni si, brusc, ne-am trezit inchisi, legati ca niste roti dintate care au devenit scurt-circuitate si trebuie sa se invarta impreuna. Am ajuns acum intr-o stare in care ne aflam inchisi impreuna intr-un sistem unic. Totusi, acest sistem are o oarecare masura de libertate interioara. Cu alte cuvinte, nu este inca fixat intr-un angrenaj, ci, mai degraba, este ca o frecare a rotilor ce se invartesc impreuna, intr-o miscare in care rotile aluneca unele fata de celelalte si noi traim inca datorita acestei libertati a noastra fata de ceilalti.

O natura egoista este atunci cand ma invartesc singur, ca o bila, ca o rotita unica neconectata cu celelalte rotite, intr-un mod confortabil mie.Eu nu te deranjez pe tine, tu nu ma deranjezi pe mine. Nu vreau sa fiu legat de tine. Nu suntem cataratori pe munte ca sa depindem unii de ceilalti. Nu vreau sa fiu dependent. Eu imi fac treaba mea, tu fa-o pe a ta.

Cand sistemul va deveni complet revelat vom vedea ca el este global, integral si ca toate partile sale sunt complet legate, ca un organism viu enorm. Partile sale individuale nu au nici un fel de libertate de a face ceea ce doresc pentru ca acest lucru nu exista in natura. Totul se supune legilor determinismului.

Din discutia asupra educatiei globale 9/7/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: