O cale de iesire din sfarsitul lumii

Astazi, umanitatea descopera ca nu-si poate controla mediul si ca nu detine nimic prin care sa stapaneasca lumea. O forta speciala se arata in lume; aceea a conexiunii integrale dintre oameni. Aceasta forta ii conecteaza pe toti intr-un singur sistem in care nu putem sa existam prin egoismul nostru.

Noile legi ale participarii mutuale si a interdependentei universale ne sunt revelate, iar stiintele egoiste actuale care au fost dezvoltate de catre om nu pot sa ofere o explicatie unor astfel de  legi. Ca urmare, astazi umanitatea este intr-o stare de deznadejde si nu vede nicio cale de iesire; aceasta este starea in care se afla lumea.

Desi unii dintre noi ar putea crede ca s-a terminat criza, adevarul este ca devine din ce in ce mai grava. Stiinta Kabbalah poate fi revelata de indata ce ne aflam la limita, de care ne apropiem cu pasi repezi.

Cel mai important lucru este atunci cand oamenii incep sa sufere si se lovesc de probleme, ei sunt capabili sa realizeze corect ca starea lor este rezultatul unui proces care are loc de ani de zile. Dorinta egoista este cea care dezvolta umanitatea, o impinge mai departe si dezvolta stiintele.

Aceasta dorinta rezulta din distrugerea tuturor sistemelor anterioare si conduce la un esec colectiv in toate sectoarele activitatii umane. O persoana trebuie sa inteleaga ca nu are nicio speranta in viitor daca continua sa-si foloseasca egoismul. Pe de alta parte, am ajuns la un nivel al conexiunii care ne obliga sa ajungem la o intelegere cu ceilalti si chiar sa ajungem sa-i iubim pe ceilalti.

Toate acestea trebuie sa fie explicate gradual, in aceeasi maniera in care o persoana este invatata despre lumea in care traieste de-a lungul primilor 20 de ani din viata sa. Astazi, chiar si cea mai puternica si mai inteleapta persoana trebuie sa stie in ce lume traieste, ce il asteapta si ce insusiri trebuie sa dobandeasca pentru viata in lumea noua. Acest lucru se aplica fiecarei persoane care locuieste pe Pamant. Ne aflam intr-o noua situatie si, in relatie cu toata dezvoltarea anterioara, aceasta stare este finala si chiar ireversibila. Totusi, avem acum ocazia pentru o dezvoltare diferita.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: