Până la ultima picătură de otrava

Întrebare: Rasa noastra egoista se transformă într-un bulgăre de zăpadă care se rostogoleşte în jos pe deal. Este clar că s-ar putea sparge la un moment dat, dar nimeni nu poate opri mişcarea.

Răspuns: Este adevărat. Egoismul este singura noastra natura. Dacă am avea inca o alta forţă, opusa acesteia, am putea să îl oprim. Cu toate acestea, nu avem nici o altă forţă.

Trebuie să devină extrem de clar: Suntem cu toţii egoisti notorii. Fortele iubirii de sine fara limite, forteaza oamenii sa bea paharul de otravă pana la capat, până la ultima picatura. Chiar şi în momentul înaintea morţii, oamenii nu vor fi în stare să se oprească.

Este imposibil sa convingi pe oricine despre orice: Toata lumea va fi lăsata cu gândurile sale şi nu va auzi avertismentele. Pot oferi un discurs în faţa întregii lumi, sa aduc toate datele, sa scriu toate faptele, să invit cei mai importanti oameni de ştiinţă şi cele mai prestigioase figuri publice, si impreuna vom striga: „Prietenilor! Fraţilor! Ne ducem la moarte !” Răspunsul lor va fi:” Serios? Ce tot spui!? ” Iar publicul va reveni la treaba lui.

Toată lumea este egoista, fiecare dintre noi este ca o maşină şi nu poate acţiona diferit. Cineva invarte; cineva sare, cineva se mişcă înainte şi înapoi. Suntem creati în acest mod şi nu suntem capabili de nimic altceva. Oamenii nu aud apelurile provenind de la un grad mai mare, care există deasupra naturii umane.

Numai prin unirea dintre noi ii vom putea ajuta să recunoască problema. Numai atunci, cand au inteles situatia si au simţit ameninţarea care îi înconjoară, oamenii vor fi gata să ne asculte, cel puţin un pic. Şi unindu-ne cu ei pe plan intern, noi le vom da Lumina care reformeaza.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 5/18/2011, Discurs despre problema suprapopularii in lume.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed