Piatra pretioasa

În „Introducere la Studiul celor zece Sefirot,” Baal HaSulam ridică întrebarea: Cum este posibil sa ajungi la dragoste fără revelaţia Creatorului? Această întrebare ne nedumereste, pentru că daca Gazda este în faţa mea şi mă tratează cu dragoste, atunci eu pot arăta, de asemenea, aceleaşi sentimente faţă de Ea. Dar ce pot face, dacă Ea este ascunsa? Cum şi pe cine pot iubi, în acest caz?

Trebuie să am un fel de revelaţie, o percepţie, o înţelegere, o imagine şi o direcţie, în scopul de a dezvolta iubirea în mine. În caz contrar, cum putem ajunge la vasele daruirii in lumea noastra? Este posibil? La urma urmei, ei sunt atât de diferiti de natura mea, de caracterul meu. Este ca o transcendere de la o forma proteica ​​de viaţă la o formă siliconica de viaţă care se bazează pe elemente total diferite. De fapt, aceasta este pur şi simplu imposibil.

Noi ne bazam pe Lumina superioara, dar ea operează numai atunci când vrem. Deci, cum ne dorim, şi să dorim chiar mai puternic decât ne-am dori să existam în starea noastră prezentă? Cum putem tânji după ceva, fără a vedea, simti sau înţelegere nimic?

Pornesc de la ego-ul meu, de la dorinţa mea de a primi. Cum pot s-o omor? Sunt gata să fac acest lucru numai în schimbul unui ego mai mare. În caz contrar, nu am puterea sa fac acest lucru. Deci, de unde pot obţine a treia forţă? La urma urmei, fără ea nu pot ajunge la o decizie şi n-o pot împlini.

Pentru a răspunde la asta, Baal HaSulam ne explica faptul că avem o „piatra pretioasa”, care ne permite să ne transformam, astfel incat sa fim ca si Creatorul.

Dar, mai întâi trebuie să înţelegem întrebarea în sine. Aceasta este descrisa in exemplul despre omul bogat şi omul sărac: Dacă omul bogat iubeşte omul sărac, omul sărac începe să profite de situaţie şi sa „manipuleze” pe omul bogat; „Dacă el deja mă iubeşte, atunci pot primi de la el. ”

Dar unde pot găsi această iubire, astfel incat sa pot începe să acţionez? Unde pot simti că Creatorul ma iubeşte şi-mi dăruieşte, astfel încât să pot începe sa manipulez, dacă nu pe El, atunci pe mine? Într-un fel sau altul, am nevoie de conexiune. Cum imi este dezvaluit Creatorul? Cum imi permite să percep piatra preţioasă şi sa reuşesc? Ar trebui să ne punem această întrebare.

Din partea a 4-a a Lectiei zilnice de Cabala, 2/2/12, „Introducere la Studiul celor zece Sefirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: