Prindeti Hotul!

Intrebare: In lumea noastra se obisnuieste sa te apleci inaintea unei persoane importante. De ce este atat de dificil sa faci asta in lumea spirituala?

Raspuns: In lumea noastra ne aplecam in fata unei persoane importante pentru ca facand asta, avem de castigat. Egoismul nostru face intotdeauna actiuni care sunt profitabile pentru el. Daca o persoana este influienta, puternica, si bogata, atunci merita ca eu sa ma aplec in fata sa pentru a fi alaturi de el, pentru a-l servi, pentru ca eu stiu ca de obicei o persoana mica primeste de la o persoana mare, si ma astept ca si eu sa primesc ceva.

Asa actionam de obicei in aceasta lume. Si daca nu actionama asa, atunci vom primi lovituri care ne fac sa invatam acest principiu. Sa presupunm ca nu vreau sa ascult ce imi spune politistul. Voi primi o amenda sau voi fi chemat in fata curtii unde voi primi o pedeapsa. Asa ca data viitoare voi asculta. Adica, in lumea noastra este profitabil in mod egoist sa ascult de persoana puternica, si daca nu inteleg asta, atunci viata ma va invata prin lovituri.

Totusi, asta nu functioneaza in relatie cu Creatorul, pentru ca El este ascuns! In fond, daca proprietatile Lui de daruire devin revelate voua, atunci ati alerga dupa El ca un hot care striga, “Prindeti hotul!” Ar parea ca il iubiti pe Creator din adancul inimilor voastre pentru ca puteti primi atat de mult de la El. Cine nu ar vrea sa se desprinda de acesta forta care controleaza intreaga lume? Este clar ca asta face fiecare persoana.

De aceea Creatorul nu poate fi revelat noua ca mare, puternic  si generos. El poate fi revelat ca un exemplu al proprietatii de daruire, pe care trebuie sa il dobandim noi insine. Insa atunci nu il veti vrea pe El si veti fugi de El. De aceea El nu poate fi revelat voua- nici din partea buna si nici din cea rea, nici din partea implinirii, nici a intentiei.

Singurul lucru care ne ramane este sa lucram cu mediul. Creatorul ne da o mica dorinta de daruire, insa orice altceva trebuie sa fie revelat noua in mediul care ne inspira catre daruire, pentru a construi dorinta noastra pentru forta superioara. Noi primim ajutor si constientizare de sus pe masura efortului pe care il exercitam in timpul studiilor, mediului, si diseminarii.

Este imposibil sa avansam pe alta cale. Altmineri l-am urmari, dorind sa il inghitim, sau am fugi de proprietatea Sa de daruire, fiind speriati de posibilitatea de a deveni si noi asa.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed