Sa Nu Va Pierdeti Cumpatul In Imbratisarea Fierbinte A Luminii

Shechina din exil. Acestea sunt acele stari in care omul simte ca este in exil fata de calitatea daruirii, de dorinta buna, de pamantul lui Israel, dorinta indreptata direct catre Creator (Isra-el).

Persoana trebuie sa se adanceasca un pic in sentimentele sale pentru a simti profunzimea dorintelor egoiste. In fond, daca nu sunteti pe pamantul Israel, inseamna ca sunteti in sclavia Egipteana! Este nevoie sa realizati cat de mare este ascunderea si ca nu puteti iesi prin propriile forte.

Insa, persoana nu trebuie sa isi piarda controlul propriei stari si dupa ce se verifica pe sine, trebuie sa se trezeasca si sa iasa din ea, sa se ridice si sa aiba grija de puterea sa, si sa nu se piarda total in sentimentul de exil.

Apoi, trebuie treptat sa se trezeasca si in intuneric, sa isi pregateasca dorintele in asteptarea Luminii. Amara nemultumire, pe care o simtiti in Egipt, trebuie sa se transforme de la sentimentul material ca va simtiti rau intr-o graba catre corectie. Este necesara pentru ca altfel nu va veti trezi.

Trebuie sa vedeti de ce corectii aveti nevoie si sa incepeti sa va acordati la daruire pana cand veti ajunge la o cerere adevarata pentru daruire, adica spre obtinerea unui ecran anti-egoist.

Noi nu intelegem ca suntem in daruire; nu este simplu deloc. Unitatea, pe care omul a dobandeste cu Creatorul, ii da o mare implinire; ii mangaie inima si ii da sentimentul completei libertati fata de propriul egoism, si incepe sa il conduca. Lumina vine si ia in stapanire omul daca acesta ajunge la corecta unitate cu cel de langa el.

Si pentru asta, persoana trebuie sa aiba dorinte foarte puternice pentru a nu-si pierde capul, sa isi mentina controlul asupra sa si sa accepte acest sentiment in mod special de dragul daruirii placerii Creatorului. Pentru ca, aici exista un mare pericol de a incepe sa se bucure pentru sine si atunci omul nu va cadea pur si simplu in marunte dorinte egoiste pamantesti, ci in adevaratul Klipot.

De aceea  noi trebuie sa ne pregatim dorintele noastre pentru Lumina, in intunericul noptii si apoi chiar inainte de inceputul zilei  se uneste Partzufim spiritual superior Aba ve Ima. Toate placerile spirituale pe care le primim de la Lumina Superioara, toate acestea sunt consecinta unitatii, adica a Luminii, caldurii, care se naste acolo.

De aceea pe de o parte, persoana trebuie sa aspire cu pasiune catre unitate, dar pe de alta parte, sa se opreasca si sa se controleze pe sine pentru a nu se alipi in mod natural si egoist, ci constient si deliberat. Este ca si cum omul alearga cu viteza maxina, dorind sa ajunga la unitate, dar exact inainte de ajunge la ea, trebuie sa se opreasca brusc si sa se verifice! Acesta este intregul sens la razboaielor atunci cand se intra pe pamantul lui Israel.

Persoana trebuie sa identifice in mod clar daca va revela aceasta unitate de dragul daruirii sau nu. Pentru ca, atunci cand nu se afla inca in unitate, nu este speriat inca de intentiile pe care le va avea. Acum, actiunile sale sunt egoiste si intentiile sunt sparte. Insa, cand incepe sa patrunda in unitate, apare pericolul de a intra in fortele impure, Klipot.

Rezultatul unitatii si revelarii, care au fost atinse astfel, trebuie sa fie directionat doar inspre beneficiul Creatorului si nu catre propriul benficiu. Aici incepe cu adevarat razboiul impotriva dorintelor de placere ale persoanei.

Din partea a 1  Lectiei Zilnice de Cabala 02/09/2012Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed