Stiri Live: Treisprezece Minute despre cel mai Important Lucru

Criza care a cuprins lumea a fost evidentiata la recentul congres pe care l-am sustinut, inclusiv la cel care a avut loc in Italia acum trei saptamani si in special la cel din Madrid, Spania de acum o saptamana. Masele sunt in dezordine, iar rata somajului este de 40%. Si lucrurile se inrautatesc cu fiecare zi. Au loc demonstratii, proteste in strada, si altele.

Ma plimb in mod intentionat pe strada si vorbesc cu oamenii. Ei nu stiu ce sa faca si protesteaza in fata cladirilor guvernului. Insa guvernul nu stie nici el ce sa faca. Toti sunt confuzi si nimeni nu este vinovat. Si asta pentru ca ne aflam in situatia de a infrunta provocarea naturii.

Locuri de munca nu se pot crea din nimic. Si pentru ce? Prin asta nu vom face decat sa secatuim mai repede resursele naturale ramase, sa ruinam solul si a poluam si mai mult mediul. Apa si aerul, resursele noastre vor se vor micsora mai repede. Deci de ce am stimula aceasta economie care inrautateste situatia? Doar pentru a da oamenilor de lucru? In aceasta situatie, este mai bine sa nu le dam!

Am aparut in Spania la cel mai popular canal TV in perioada de maxima audienta. In loc sa vorbesc cateva minute, asa cum fusese planificat in program, interviul a durat treisprezece minute. Va puteti imagina- treisprezece minute, la stirile de dimineata, printre reportaje despre cele mai importante evenimente curente! Pur si simplu nu au putut incheia interviul.

Sugestia mea  fost simpla si am exprimat-o intr-un sfat practic: Trebuie sa determinam oamenii sa se aseze si sa invete. Ar trebui sa li se plateasca  ajutoare de somaj ( cea mai buna metoda de a face economie de bani) si sa fie invatati in ce lume traim, cu ce ne confruntam, si la ce fel de schimbare  ne provoaca natura.

Nu este vorba aici despre capriciul cuiva, sau despre interesul unei anumite parti sau al conducatorilor guvernului. Nu este nimic altceva, decat natura, cea care ne provoaca. Si provocarea este pentru a ne schimba. Nu trebuie sa schimbam altceva decat pe noi.

Trebuie sa devenim intregi si uniti, in conformitate cu actuala criza. In fond, criza este senzatia de lipsa de concordanta a persoanei cu natura inconjuratoare. Prin urmare, daca ne corectam in acest fel, totul de va echilibra si vom ajunge la armonie. Asta ar trebui sa fie invatati oamenii.

Interviul a avut un ecou pozitiv in intreaga Spanie, precum si in America Latina si America de Nord, si asta deoarece este singura solutie rationala de a iesi din aceasta situatie. Si Spania nu este singura. Grecia, Islanda, Italia si alte tari sunt intr-o situatie similara, si sunt multe alte tari care intra treptat in aceasta criza. Si criza in alte locuri  vine pe cai diferite.

In acest fel natura ne pune in fata un obiectiv clar. Trebuie sa ne schimbam. Trebuie sa fim integri cu natura si cu ceea ce ea include- nivelurile mineral, vegetal si animal. Omul nu ar trebui sa creada ca este deasupra naturii si ca poate face ce doreste. Cea mai importanta sarcina a sa este sa devina in mod constient parte a intregului.

Devenind parte integrala a naturii, el incepe sa inteleaga ce este, si deodata sa descopere noi intelesuri: lumile Assiya, Beria, Yetzira, Adam Kadmon, si lumea Infinitatii. El nu se mai blocheaza  pe sine cu egoismul sau fata de natura, ci incepe sa o simta mai clar. El intelege si devine constient in final de existenta fortelor care controleaza totul, inclusiv pe sine.

Acesta este sarcina care ne revine. Prin urmare, daca dorim asta si folosim forta nazuintei pentru a inainta, care exista in multi oameni din lume, atunci vom aspira in realitate la corectia noastra, la revelarea lumi, la iesirea din starea de vis, din inconstienta. Atunci vom atinge totala egalitate cu natura, nivelul Creatorului.

Din lectia 1 Conventia de la Moscova 6/10/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: