Superioritatea luminii vine din intuneric

Cararea noastra spirituala incepe de la nivelul acestei lumi. De aici noi incepem gradual sa atingem natura sa, natura creatiei – dorinta de placere pentru tine insuti. Noi obtinem o parte a acestei dorinte pe calea dezvoltarii normale in egoismul material de la o generatie la alta.

Apoi ne infruntam cu necesitatea obtinerii dorintei pentru auto-satisfacere la nivel uman. Noi trecem nivelele inanimat , vegetal si animat intre granitele lor, dar singura cale prin care obtinem nivelul uman/vorbitor este sa ne opunem Creatorului.

Aici incepe munca spirituala: In conformitate cu Lumina si calitatile sale, noi trebuie sa transformam calitatea  noastra naturala – dorinta de a primi – prin principiul “ avantajul Luminii este obtinut din intuneric/obscuritate”. Aceste doua calitati se dezvolta in noi in mod egal – prima, iar apoi a doua prin urcare si coborare.

Se intampla in felul urmator:  La inceput un individ primeste o dorinta sau un impuls spre ceva necunoscut. Apoi el este adus la grup si la studii, unde incepe sa faca actiuni al caror rost nici macar nu il intelege inca. Oricum, ei evoca o mica iluminare asupra lui. Apoi el avanseaza.

La acest stadiu constructia spirituala HaVaYaH este deasemenea prezenta si o persoana dezvolata in interiorul ei mineralul, vegetalul, animatul si umanul al nivelului vorbitor. Cu timpul el incepe sa se gandeasca si mai tarziu poate chiar sa acorde atentie cuvintelor pentru otinerea calitatii de daruire. El incepe sa participle la acest joc, facand-o in mod constient, precum un copil. Si desi este doar un joc, este numit “ credinta deasupra ratiunii”. Este ca si cum o persoana se ridica deasupra ratiunii sale si se pare ca vrea  sa daruiasca. Intr-un final, spune ca aspira la iubirea pentru aproape.

Chiar daca se intampla “ca si cum “  –  el continua sa  actioneaze  impreuna cu grupul si este inspirat de prieteni , in  virtutea invidiei, de  o mare dorinta si dragoste de sine. El discuta despre calitatea daruirii si devine patruns de aceasta idée.Astfel el cheama Lumina care Reformeaza asupra sa. O persoana nu stie intregul adevar despre dezvoltarea spirituala, dar Lumina il influenteaza si de aceea treptat el se schimba.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 2/22/11, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: