Totul este determinat de gradul de evolutie Uman

La nivel de dezvoltare animal, noi transplantam si clonam organe, la nivel vegetal, noi folosim cele mai noi tehnologii din agricultura. Daca nu modificam genetic ceea ce cultivam, nu am avea suficient de mancare.

In trecut, fructele si legumele se alterau in cateva zile, dar azi, poti folosi o rosie „ca sa joci fotbal” cu ea si o saptamana mai tarziu sa o manaci. Impotriva tuturor dezavantajelor, trebuie sa se inteleaga ca acest lucru serveste salvarii lumii. Pe de o parte noi „corupem” ceea ce natura a creat, dar pe de alta parte noi facem o corectie a ei.

Deci, la nivel de evolutie mineral, vegetal si animal, noi actionam astfel incat sa ne facem viata  mai comfortabila si mai placuta, pentru propriul nostru egoism. Intr-adevar, noi putem interveni si modifica nivelele anterioare noua  de evolutie pentru a ne satisface nevoile creand un mediu inconjurator confortabil. Nu mai traim in case in copaci,sau igloo-uri, ci ne construim case prevazute cu sisteme de incalzire si electricitate. Modernizam stadiile anterioare si vedem beneficiile pe care ni le aduce acest lucru. Dar atunci cand transferam aceasta abordare la nivelul de evolutie „uman”, nu se regaseste beneficiul .

Oamenii nu vad aceasta limitare, ca odata ajunsi la nivelul Uman, noi nu avem mijloace prin care sa corectam situatia. De aceea, prin utilizarea acelorasi metode noi distrugem totul. Necorectand gradul Uman de dezvoltare, noi cauzam coruperea treptelor inferioare. Ca si rezultat, chiar daca am reusi pe alocuri, la scara larga nu am face-o si situatia s-ar inrautati.

Continuam sa incercam ca si cum am mai putea sa ne imbunatatim viata, cu toate astea, noi suferim. La urma urmei, nivelul Uman din noi este deasupra tuturor celorlalte, ceea ce duce la sfaramarea lor datorita presiunii acestui nivel. Acesta este motivul pt care Baal HaSulam scrie in „Introducere la Intelepciunea Cabala”: nu are sens sa se ia considerare treptele inferioare de dezvoltare atata timp cat ele se ivesc si raman in urma stadiului de OM. Mai mult chiar, acestea nu au implicatii in lumea externa noua, ci in nivelele noastre primare de dezvoltare

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 12/22/10, “Pacea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed