Traind dupa reguli diferite

Intelepciunea Cabalei explica faptul ca daca vrem sa ne intoarcem la radacinile noastre (adica exact lucrul la care aspiram, ceea ce este important pentru noi), trebuie sa ne ridicam deasupra universului nostru in dimensiunea superioara, deasupra Machsom-ului (bariera care ne separa de spiritualitate). Cu alte cuvinte, trebuie sa indeplinim o actiune opusa spargerii acelei unice dorinte create: Trebuie sa ne conectam din nou unii cu altii.

Egoismul nostru nu dispare in conexiunea dintre noi; ci, mai curand, noi am castigat puterea de  a-l invinge. Astfel, forta unitatii noastre este de 620 de ori mai mare decat a fost initial, la momentul creatiei noastre, si de aceea simtim si ne intelegem pe noi insine, realitatea si pe Creator asa cum sunt. De aceea crestem in lumea noastra si ne dezvoltam de la nivelul mineral la cel vegetal, animal si uman, in care nivelul unam implica similaritatea noastra cu Creatorul.

Pentru multi ani, ne-am dezvoltat la nivelul uman, pana cand ego-ul nostru a devenit atat de enorm incat nu am mai putut sta unii cu altii ca inainte. In generatiile anterioare, noi eram conectati unii cu altii. Fiecare simtea ca apartine unei familii, exista o casa, parinti, copii, si nepoti. Persoana stia ca avea rude si prieteni care l-ar putea ajuta in momente dificila. Oamenii erau atasati de familiile lor, si traiau in familii largite, clanuri si triburi.

Astazi, am devenit rapid detasati de cei apropiati noua, iar copiii nostrii cresc si se distanteaza mai rapid de noi. Conxiunea dintre noi este pierduta, si nu mai simtim nevoia acesteia. Familia nu mai este obligatorie. Nu mai conteaza ca sintem singuri; ne simtim liberi astfel. Dorinta noastra egoista a crescut atat de mult incat nu ne mai pasa de rudele noastre, si suntem si mai putin interesati de prietenii nostri.

Inainte, obisnuiam sa avem multi prieteni. Participam la intaniri in cluburi si cunoasteam oameni care aveau interese similare. Astazi,  o persoana abia mai are un prieten. Oamenii prefera sa fie singuri. Sunt indiferenti fara de tarile lor si se muta cu inima usoara in diferite alte locuri. Lumea a devenit rotunda si fara granite.

Mai mult, dezvoltarea ego-ului ne-a adus in punctul in care am pierdut conexiunea naturala dintre noi. Ego-ul ne-a pregatit pentru starea in care ne putem uni prin legaturile unei noi conexiuni, realizate si completate de catre noi astfel incat garnitele si diferentele naturale dintre noi cauzate de egoism, dispar si noi ne putem ridica la nivelul „uman”  organizat nu prin rudenie, ci in conformitate cu afinitatea spirituala.

Din Lectia 2, Conventia din Madrid, 6/3/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: