Un dar pentru umanitate

Ştiinţa Cabala este specială deoarece, ne permite să descoperim cum să controlăm cele două forţe ale naturii: forţa recepţiei şi forţa dăruirii. Toată natura este compusă din aceste două forţe. Noi le vedem pretutindeni: plus şi minus, dăruire şi recepţie. Combinarea lor este ceea ce creează esenţa vieţii.

La nivelul nemişcat ele construiesc atomii şi moleculele, dipolii, forţele cristaline, şi tot aşa. La nivelul vegetal, combinarea unui plus cu un minus produce viaţa: plusul produce lucrurile necesare iar minusul excretă resturile, ceea ce îi permite corpului să trăiască şi să se dezvolte.

La nivelul animat, interconectarea dintre plus şi minus nu numai că face ca lucrurile folositoare să fie absorbite şi cele dăunătoare excretate, dar de asemenea aduce mişcare, reproducere, şi viaţa individuală a unui animal separat. Aceasta este deja o sumă specială a două influenţe. .

Totuşi, oricât de paradoxal ar părea, la nivelul uman, numai o singură forţă operează până în ziua de azi. Ca rezultat, fiecare plăcere ce a intrat în noi, imediat a câştigar. Asta pentru că dorinţa noastră este egoistă şi nu avem nici o şansă să ne opunem ei, să adăugăm o a doua forţă împotriva ei astfel încât să putem elimina lucrurile nocive din dorinţele şi gândurile noastre, din minţile şi inimile noastre, care aparţin nivelului uman.

Acum o a doua forţă ne este revelată – punctul din inimă, care se opune egoismului. Ne permite să ne formăm, să decidem ce gânduri şi dorinţe să aducem înăuntru şi pe care să le scoatem afară. Ca rezultat, din mii de gânduri şi dorinţe, putem aduna o nouă structură şi să construim un nivel special înăuntrul nostru denumit “om” (Adam) sau “suflet.” Constă din zece Sefirot şi de asemenea se numeşte “Partzuf” – o structură spirituală.

Aceasta este ceea ce construim în interiorul nostru prin faptul că două forţe au început în sfârşti să lucreze în interiorul nostru. Timp de sute de mii de ani, numai o forţă a operat în interiorul nostru la nivelul uman. Am fost activaţi constant de dorinta şi gândul ce s-au trezit în noi. Aşa am trăit.

Dar acum, împreună cu câteva milioane de oameni din întreaga lume, am primit adevăratul dar de sus – dorinţa de a dărui, în plus faţă de dorinţa de a primi. Şi acum formăm o nouă creaţie în interiorul nostru. Trebuie să construim omul în interiorul nostru, noi înşine. Acesta este tot scopul existenţei omului în această lume. Altfel, de ce există el aici? Ce poate face el aici?

Azi avansăm împreună cu toată umanitatea. Noi suntem primii şi alţii vor veni după noi. De la o zi la alta, oameni noi se trezesc şi se alătură procesului de a construi o persoană în interiorul fiecăruia dintre noi. Eu şi tu învăţăm cum să devenim oameni în adevăratul sens al cuvântului.

Din prima lecţie a convenţiei din Madrid din 4/6/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: