V-am ales, fraţilor!

Dacă o persoană înţelege natura muncii sale, ea începe să trateze în mod diferit mediul său, deoarece vede că nu are nici o dorinta pe cont propriu şi totul vine de la Creator, iar acesta este motivul pentru care nu îi permite să fie considerata o creatura.

Ea va fi numita o creatura atunci când se întoarce la mediu şi primeşte de la acesta dorinta. Apoi, aceste dorinte vor fi scrise in contul său.

Adica, ea trebuie să-si plece capul şi să înţeleagă că doar dorinţele pe care le primeşte de la mediu sunt numite Shechina, locul pentru revelarea Creatorului, care este numit Shochen (Locuitor). Acesta este motivul pentru care includerea în grup este absolut obligatorie pentru progresul spiritual.

Se spune că este necesar să iubesti prietenii: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”. La urma urmei, în aceasta conexiune dintre toată lumea, care se numeste iubire, o persoană dezvăluie lumea spirituală, Creatorul.

De fapt, eu nu aleg prietenii. Alegerea mea vine mai târziu. La început, Creatorul ma aduce la un grup, si nu am nici o libertate aici. Alegerea mea începe mai târziu, când ma conectez cu adevarat cu ei şi trebuie să răspund la întrebarea: De ce am nevoie de asta şi ce vreau să primesc de la ei?

Astfel avansez, de fiecare dată alegand prietenii, deoarece trebuie sa-i vad pe toti ca fiind mari, în ciuda faptului că ei imi par din ce in ce mai nesemnificativi şi goi. Acest lucru înseamnă că i-am ales pentru că acum am ales tocmai acesti prieteni pe care Creatorul mi i-a dat pentru progresul spiritual.

În acest fel, merg mai departe şi construiesc eu insumi, o noua dorinta. Această dorinţă foarte mare pe care o primesc de la mediu şi în care vreau să devin similar cu Creatorul, sa descopar forţa daruirii, este numita o fiinţă umană.

Fiecare este obligat să-si arate dragosteapentru grup, deoarece trebuie să ne sprijinim reciproc, ceea ce se numeste garantie reciprocă. Fiecare devine un garant pentru restul pentru ca ei toţi sa aiba suficienta putere pentru a descoperi forţa daruirii si sa obtina asemănarea cu Creatorul. De aceea, eu sunt responsabil pentru toată lumea, am semnat garantia lor. Spiritualitatea lor este în mâinile mele, asa cum şi spiritualitatea mea este în mâinile lor.

Şi dacă unul dintre noi face o gaura in barca comuna, atunci ne vom îneca cu toţii în egoismul nostru, in intenţiile noastre de auto-servire, şi nu vom fi capabili sa descoperim Creatorul.

De aceea, cu cat mai mult inaintam in dezvăluirea Creatorului, cu atat mai stricte şi solicitante vor deveni condiţiile. Este nevoie să înţelegem că ne confruntăm cu legile naturii Luminii şi dorinţei şi nu pot exista compromisuri şi concesii. Totul se face în conformitate cu legile relaţiei dintre aceste două forţe.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala, 5/7/12 Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed