“Noua lume a forţei de muncă adusă de COVID-19” (BIZCATALYST)

Noul meu articol pe BIZCATALYST “Noua lume a forţei de muncă adusă de COVID-19

Redeschidem economia în timp ce COVID-19 este încă aici, tot anul 2020. Dupǎ cum pare, va exista și COVID-21. Iar dacă această predicție devine realitate, economia va supraviețui? Ce afaceri pot rezista, alternând atât de mult timp între deschidere și închidere?

Unele industrii sunt esențiale. Nu se pune problema: alimentele, locuinţele, gazul, energia electrică și educația sunt necesare. În ceea ce privește restul, doar o parte din tranzacțiile pre-coronavirus au fost cu adevărat necesare. În noua realitate, ceea ce nu este esențial moare.

Dar guvernele vor avea nevoie de bani. Sectoare esențiale, cum ar fi producția de produse alimentare și diversele servicii, vor oferi muncă pentru unii dintre oameni, dar majoritatea va fi fără loc de muncă. Am intrat într-o lume în care șomajul este norma, iar ocupația este excepția. Cum vor trăi oamenii? Dacă țările își cheltuiesc rezervele valutare pe sectoarele viitoare, acestea nu vor avea resurse pentru a sprijini oamenii în procesul de adaptare a vieții la era coronavirusului.

Pentru a adapta societatea la noua eră, toți cei care rămân fără loc de muncă, în ziua de azi și probabil că vor rămâne așa, ar trebui să fie admiși într-un program care îi va informa despre noua realitate și îi va învăța cum să trăiască în ea. În timpul cursului, ei vor primi o bursă completă care îi va susține pe ei și familiile lor.

Cursurile nu vor oferi doar informații despre lumea nouă; ele vor ajuta, de asemenea, participanții să dezvolte atitudinea potrivită pentru a trăi într-o lume în care oamenii au timp liber din abundenţǎ.

Aşa cum oamenii învață despre mentalitatea necesară pentru a avea succes în lumea afacerilor, sau despre atitudinea necesară pentru a avea succes în industria de înaltă tehnologie, oamenii vor trebui să înveţe tiparul de gândire al erei COVID.

În consecință, programul va include exerciții de comunicare socială care creează conexiuni potrivite pentru o lume în care toată lumea este dependentă de toți ceilalți, locurile de muncă obișnuite sunt rare și oamenii trebuie să se bazeze unul pe celǎlalt pentru supraviețuirea lor. Treptat, oamenii vor ajunge să găsească valoare în conexiune și socializare, mai mult decât în valorile lor anterioare, cum erau obținerea de avere și putere.

Pe măsură ce cursurile se concentrează pe promovarea conexiunilor dintre oameni, pe responsabilitatea reciprocă, pe conștientizarea nevoilor altora și grija pentru societate, oamenii vor începe să se gândească la aceste valori sociale pozitive ca produs al studiului lor. Aşa cum este posibil să acumulezi avere, la fel, este posibil să acumulezi fericire.

Cu cât oamenii se integrează social, cu atât se vor simți mai fericiți și mai siguri. Valorile și cerinţele oamenilor de la viață se vor schimba în unele care sǎ le confere o satisfacție adevărată și de durată.

În acest fel, coronavirusul ne va introduce într-o nouă realitate, în care unii dintre oameni tind spre susținerea tuturor, iar restul oamenilor tind spre fericirea tuturor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: