Nu asteptati pana cand sunteti fortati sa evoluati

Daca esuam in trezirea lumii catre evolutie spirituala, catre Lumina care straluceste in fata, lumea va fi impinsa din spate prin sufeinta, si prin urmare, fortata sa avanseze. Aceasta cale este foarte lunga, pana cand chinul va forta omul sa se intrebe de ce sufera si ce sa faca. Imaginati-va cat timp va lua asta si cata durere va aduce!

Totusi, daca vom asista oarecum dezvoltarea umanitatii prin diseminarea stiintei Cabalei, noi insuflam rapid avansarea si evitarea acestor lovituri. Noi stim ca tot ce apare la nivelul mineral, inert, este echivalent cu o singura actiune la nivel vegetal. Tot ce se intampla la nivelul vegetal este egal cu un singur act la nivelul animal. Ganditi-va doar, la diferenta dintre aceste stari.

Trebuie sa existe razboaie, chinuri, si dezastre oribile pentru a ne urca pas cu pas, pana la cel mai inalt nivel. In schimb, noi putem atrage Lumina Superioara si evita aceste problem, la nivelul acestei lumi. Putem inlocui o decada de suferinta cu un minuscul efort individual indreptat catre avansare spirituala cu ajutorul Luminii.

Este foarte mare diferenta dintre nivelurile mineral, vegetal, animal si vorbitor ale naturii. Prin urmare, trebuie sa ne luam in serios responsabilitatea pentru oportunitatile care ni se dau.

Din partea 4 Lectia zilnica de Cabala, 4.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed