Acum cred ca lumea ma va crede

Întrebare: S-ar putea întâmpla sa aduc rău lumii?

Răspuns: Desigur, puteți provoca daune dacă nu realizaţi acțiunile corecte care vă sunt cerute cu participare intelectuală şi emoţională în sistemul de liberă alegere. În loc de aceasta, voi deveniţi o povară pentru lume. Acesta este modul în care voi o distrugeţi.

Acțiunea corectă este de a învăța unde este alegerea voastră liberă, care este alegerea voastră liberă și să realizaţi acest lucru. Aceasta este ceea ce studiem noi. În fiecare zi, trebuie să realizaţi noi acte de conectare cu alții iar atunci când nu realizaţi astfel de acțiuni provocaţi daune. Cu alte cuvinte, nu tânjiţi să fiţi într-o singură inimă cu toți locuitorii lumii. Nu realizaţi astfel de acțiuni pentru a vedea că această conexiune ca cel mai important lucru în viață.

Întrebare: Când Rabbi Shimon a căzut la starea de Shimon de la piață, a cauzat el stricăciuni sistemului?

Răspuns: Când un cabalist cade și se ridică, el nu face nici un rău. În schimb, el aduce numai beneficii. Prin cădere, el descoperă o deficiență care trebuie să fie corectată. El a ajunge la această stare, Shimon de la piață, prin eforturile sale și prin pregătirea preliminară. Voi nu. Există o diferență între pregătirea noastră pentru următoarea acțiune și starea de nepregătire.

Întrebare: Deci, rezultă că toată lumea într-un grup care cade, dăunează grupului și-l condamnă?

Răspuns: Nu, aceasta depinde de persoană care cade, după cum este scris, „Pentru că un om drept de șapte ori cade și se ridică din nou” (Proverbe 24:16), pentru că acesta este un Tzaddik și nu doar o persoană oarecare, coruptă. Shimon de la piață este un concept spiritual. Aceasta este o cădere într-o adâncime atât de mare, în care nu a căzut nimeni înainte de el și nu va cădea nimeni după el,  iar de la o astfel de adâncime se poate ridica și poate să justifice întreaga creație.

Dacă cineva ca un copil cade, noi nu considerăm căderea sau starea de ridicare. Totul depinde de pregătire.

Cu toate acestea, în cazul în care o persoană al cărei timp pentru corectare a venit, în loc de corectare, se pare că reduce lumea la modul de „în timpul său,” cauzând război, dezastre, un Holocaust. Am ajuns la toate astea prin incapacitatea noastră de a corecta în timp.

Am fi putut preveni primul și al doilea război mondial, cu toate ororile lor.

Chiar și acum, putem preveni al treilea război mondial. Într-adevăr, suntem în generația lui Mesia, care ne dă libera alegere. Nu mai există exilul pe care a trebuit să-l îndurăm.

În articolul „Soluţia”, Baal HaSulam a scris: Am transmis deja notiunile percepţiei mele în anul respectiv. Am vorbit, de asemenea liderilor generației, dar la momentul respectiv, cuvintele mele nu au fost acceptate, cu toate că am strigat cu voce tare, am avertizat cu privire la distrugerea lumii. Din păcate, nu am făcut nici o impresie.

Acum, cu toate acestea, după bombe cu atomi de hidrogen cred că lumea mă va crede că sfârșitul lumii se apropie rapid și Israel va fi prima națiune care va arde, ca și în războiul anterior.  Astăzi, este bine sa se trezească lumea să accepte singura cale de remediu, și vor trăi și vor exista.

Sperăm că putem opri această alunecare în abis.

Din partea a cincea a Lecției zilnice de Cabala 6/13/14Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed