Ce eforturi fac cei care studiază Cabala?

Întrebare:  Care sunt elementele eforturilor noastre în timpul unui atelier? Cum le putem identifica astfel încât o persoană să se poată strădui pentru ele, mai dedicat?

Răspuns: Începem întotdeauna cu faptul că aveam un singur suflet, un sistem interconectat de dorințe în care fiecare există doar pe lângă celelalte. Acest sistem poate fi înfățișat sub forma unei sfere, care este o formă geometrică a conexiunii reciproce a multor calități și dorințe diferite.

Mai târziu, această construcţie s-a spart în 600.000 de bucăţi și apoi într-un număr imens de piese individuale. Sarcina noastră este să le reunim.

De vreme ce le reunim, împotriva egoismului nostru, puterea acestei construcții este de multe ori mai mare și mai intensă decât înainte. Dacă mai devreme, în starea sa inițială, lumina era mică, lumina lui Nefesh, acum, conectându-ne prin propriile noastre eforturi, primim lumina NRNHY de NRNHY, cel mai înalt nivel al gradului de Yechida, unitate, conexiune.

Astfel vom experimenta creația de la minus la plus infinit, în toată adâncimea și formele sale, în atingerea completă a fiecăruia. Aceasta este, în principiu, munca noastră.

Pentru a o împlini, nu putem studia individual, fiecare cu propria sa carte. Trebuie să menținem un contact constant între noi. Toți cabaliștii scriu despre acest lucru, începând cu Avraam, care, pe lângă revelațiile Cabalistilor precedenți, a dezvăluit sursa conexiunii.

Și 1.500 de ani mai târziu, în timpul rabinului Akiva, a fost făcută o examinare mai profundă a metodei de conectare. Ari a continuat dezvoltarea ei, în secolul al XVI-lea și Baal HaSulam la 500 de ani după aceea. Astăzi, este în mâinile noastre.

Mereu, această metodă este actualizată. Este întotdeauna diferită și trebuie să o aplicăm pe noi înșine, să o încercăm pe noi înșine. Asta facem în fiecare atelier.

Nu este ușor. Nu doar urmărim instrucțiunile fără minte, întoarcem paginile și nu le executăm, așa cum se întâmplă de obicei în multe profesii. De exemplu, am lucrat câțiva ani în aviație pregătind avioane pentru zbor. Totul mergea conform instrucțiunilor: Făceam asta, verificam, porneam comutatorul de aprindere, priveam săgeata, etc. Aici însă nu este aşa. Trebuie să experimentați totul pe voi înșivă și de fiecare dată există forme și calități noi.

Acesta este un tip de lucru complet diferit, care poate fi implementat doar într-un grup. Și de fiecare dată ne pregătim pentru o nouă stare, un nou zbor.

Din KabTV “Fundamentele Cabalei” 3/1/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: