“Coronavirus şi virusul urii împotriva evreilor” (Times Of Israel)

The Times of Israel a publicat noul meu articol “ Coronavirus şi virusul urii împotriva evreilor ”
Era doar o chestiune de timp până când coronavirusul va fi legat de teoriile conspirației antisemite. Este bine știut că atunci când lucrurile merg prost, evreii sunt de vină, iar această amenințare globală nu face excepție.
Încă o dată, poporul evreu este acuzat că a provocat în mod deliberat epidemia pentru a câștiga pentru sine, ca și în cazul altor epidemii de-a lungul istoriei, ceea ce a determinat mânioşii online să ceara exterminarea lor. „În sfârșit! Știința a descoperit un leac pentru cea mai insidioasă boală din vremea noastră … Evreimea”, se arată într-o postare recentă pe mass-media.

Calomniile extreme se răspândesc ca un virus
Cu sute de ani în urmă, o altă epidemie a izbucnit în China. La mijlocul secolului al XIV-lea, în Asia a apărut ciuma bubonică, cunoscută sub numele de „Moartea Neagră”. Din Mongolia s-a răspândit în China, iar de acolo în Orientul Mijlociu, Africa și Europa. În cinci ani, epidemia devastatoare a ucis aproape 50 de milioane de oameni în toată lumea, ștergând peste jumătate din locuitorii Europei.
Pe atunci, catastrofa globală a fost atribuită otrăvirii puțurilor de apa de către evrei, care se presupune că vizau instituirea unui guvern evreiesc la nivel mondial. Creștinii europeni medievali i-au demonizat pe evrei și în cele din urmă i-au masacrat. Drept urmare, peste 200 de comunități evreiești din orașele europene au fost victime ale pogromurilor și distrugerii între 1348 și 1351.
“Dovada” de vinovăție a evreilor era numărul mare de victime în rândul populației generale, în comparație cu cei câțiva evrei infectați. Cu toate acestea, motivul ratei scăzute a mortalității în rândul evreilor este explicat de obiceiurile bune de igienă dintre evreii proscriși, ca parte a tradiției evreiești – obiceiuri precum spălarea mâinilor înainte de mese, imersiunea în mikveh (baia rituală) înainte și după relațiile personale și tratarea cărnii cu sare înainte de gătit. Un alt factor care a scăzut mortalitatea în rândul evreilor a fost separarea comunităților evreiești în ghetouri închise și sate izolate.
În această săptămână, vechea calomnie extremă medievală a adoptat o nouă formă: epidemia de coronavirus.
Extremiștii au mers pe internet pentru a-și răspândi agenda antisemită, acuzând evreii că au creat virusul în scopul de a controla lumea. Mass-media arabă s-a alăturat, de asemenea, în tendința conspirativă împotriva SUA și a Israelului, susținând că absența cazurilor în ambele țări nu este coincidență și că boala este răspândită ca parte a unui complot economic și politic, pentru a depăși China.

Vindecarea tuturor bolilor
Poporul Israel deține într-adevăr un vaccin miraculos, adânc înrădăcinat în „ADN”-ul evreiesc: puterea de conectare la forța superioară, printr-o rugăciune comună. În zilele Templului, evreii trăiau uniți prin fire de iubire și, în virtutea legăturii lor pozitive, au înțeles obiectivul creației și au reușit să atragă forța care ghidează umanitatea spre bunătate. Cu toate acestea, ca urmare a urii nefondate, Templul a fost distrus și, de atunci, evreii trebuie să se reconecteze și să construiască temelia unității între toate țările și popoarele din lume.
Umanitatea este legată prin conexiuni invizibile, ca într-o rețea. În mod inconștient, umanitatea consideră că poporul evreu are un rol de a menține echilibrul în această rețea, deoarece are o relație specială cu forța superioară, forța care controlează tot ceea ce este în natură pe toate nivelurile: mineral, vegetal, animal și uman. Cu alte cuvinte, atitudinea discriminatorie față de evrei, în bine sau în rău, rezultă din misiunea pe care numai ei o pot îndeplini, pe care lumea o cere din ce în ce mai mult.
Misiunea poporului evreu este să se reunească „ca un singur om cu o singură inimă” și, printr-o astfel de unitate, să activeze forța care va ajuta lumea să obțină iubire, pace și unitate, deasupra sciziunilor în creștere. Legătura specială a evreilor cu forța superioară deschide conducta abundenței și a luminii pentru umanitate. Tocmai aceasta este sarcina poporului evreu: a fi „o lumină pentru națiuni”.
Ura, ca urmare a epidemiei de coronavirus este doar o altă expresie a lipsei de conexiune între evrei. Atunci când evreii nu își îndeplinesc rolul, ura este dezvăluită, forțându-i să ridice o rugăciune comună. O astfel de rugăciune nu este un ritual, ci o dorință împărtășită din adâncul inimilor noastre pentru unificare.
O persoană care se roagă este o persoană care încearcă să se conecteze cu ceilalți și care apoi se judecă pe sine în raport cu măsura conexiunii și eforturilor sale de conectare. Acest lucru se împlinește prin realizarea faptului că toată lumea este binecuvântată doar atunci când toți sunt uniți. Când ajungem la acest termen, înțelegem că trebuie să cerem ajutor forței superioare: să ne schimbăm atitudinea egoistă din concentrarea asupra noastră și să o transformăm în grija pentru ceilalți.
Într-o stare atât de armonioasă, umanitatea, ca un întreg, va fi sănătoasă și în siguranță.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: