“Dacă vrei iubire, pregăteşte-te pentru ură” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Dacă vrei iubire, pregăteşte-te pentru ură

Si vis pacem, para bellum (Dacă vrei pace, pregătește-te pentru război) a spus autorul latin Vegetius. La fel, dacă vrei iubire, pregătește-te pentru ură.

Filmele arată iubirea ca un flux constant de căldură, grijă și afecțiune între oameni. Dar filmele greșesc. Înainte de fiecare emoție pozitivă ea este precedată de una negativă, care declanșează debutul pozitivului. La fel cum noaptea precede ziua, ura precede iubirea. Singura excepție este iubirea unei mame, dar asta se datorează faptului că mama își percepe copilul ca făcând parte din ea însăși. Dar, cu orice altă persoană, pentru a dezvolta emoții reale, trebuie să ne schimbăm în mod constant între ură și iubire, în diferite manifestări și intensități.

Se dovedește faptul că dacă am fost făcut în secret pentru ura mea față de această sau acea persoană, îmi permite să descopăr cine sunt și ce am în interior. De fapt, ar trebui să fiu recunoscător acestei persoane.

De fapt, acesta este principiul care pune în mișcare întreaga creație. Valurile de căldură și răstimpurile de frig, inundațiile și secetele, ura și iubirea, toate acestea sunt apariţii alternative ale urii și iubirii.

Există un scop în spatele lor: intensitatea lor în creștere, mai ales atunci când este de partea negativă, ne determină să le căutăm sursa. De ce există atâta ură? De ce este natura atât de crudă? De ce nu sunt niciodată mulțumit de ceea ce am? De ce nu există pace? De ce mi-e frică? Când încercați să răspundeți la aceste întrebări, aflați că provin din aceeași sursă invizibilă, iar acea sursă este natura, sau pur și simplu realitatea.

Fiecare mineral, plantă, animal sau persoană, gând, dorință sau cuvânt, este creat de natură. Acum, dacă natura este sursa tuturor, atunci totul este parte a naturii, parte a întregului. La fel cum sunt zile și nopți, există oameni pe care îi urăsc și oameni pe care îi iubesc. La fel cum nu ar fi zile, dacă nu ar fi fost nopți, nu ar exista oameni pe care îi iubesc, dacă nu ar exista oameni pe care îi urăsc. De fapt, nu aș putea defini ce iubesc, ce urăsc, cine sunt, cine nu sunt, dacă nu ar fi fost toate acele lucruri pe care le consider negative, dar ele nu sunt; ele sunt opuse față de mine, astfel încât voi putea învăța despre mine și despre natură. Dacă nu ar fi ele, nu aș fi avut habar de întreaga mea existență.

Se dovedește că, faptul că am fost făcut în secret pentru ura mea față de această sau acea persoană, îmi permite să descopăr cine sunt și ce am în interior. De fapt, ar trebui să fiu recunoscător acelei persoane. Cel mai înțelept dintre toți oamenii, Regele Solomon, a numit acest concept, „Iubirea acoperă toate crimele” (Prov. 10:12), unde crima este ura, iar iubirea acoperă ura, odată ce descoperim că obiectul urii noastre este de fapt un dar care ne-a fost dat. În acel moment, înstrăinarea se dizolvă iar iubirea și recunoștința ies la iveală.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: