“De ce unitatea este importantă pentru noi?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: De ce unitatea este importantă pentru noi?

Unitatea este importantă, deoarece natura vrea să ne unim.

Unindu-ne, intrăm în echilibru cu natura și trezim o forță pozitivă care există în natură, să iasă la suprafață, printre noi. Simțim apoi fenomene pozitive care ne umplu viața: fericire, încredere, pace și armonie.

Dimpotrivă, nefăcând nicio mișcare spre unitate, ego-urile noastre cresc nestingherite și lăsăm divizarea și ura, să ne separe din ce în ce mai mult. În consecință, experimentăm fenomene negative în creștere în viața noastră, adică suferință la scară personală, socială, ecologică și globală.

Mai mult, este important ca unitatea noastră să fie mai presus de toate diviziunile și nu doar unitatea unui grup față de altul. Acesta din urmă este pur și simplu un ego umflat de grup, care servește la creșterea diviziunii și a urii în societate și care, în cele din urmă, de asemenea nu duce la nici un rezultat pozitiv.

Prin urmare, importanța unității este importanța supraviețuirii noastre și arată dacă ne trăim viața armonios sau dureros.

Stabilirea importanței unității în societate necesită educație regulată și exemple de unitate deasupra separării. Prin urmare, trebuie să existe o schimbare în felul de transmitere a mesagelor și în exemple pe care le primim prin mass-media, televiziune, radio și Internet. Dacă primim contribuții din toate aceste surse de informații care exemplifică importanța și beneficiile unității, colaborării și cooperării – oameni care lucrează împreună pentru a se uni deasupra impulsurilor lor separatiste – atunci vom începe cu toții să simțim că unitatea este importantă și ne calibrează în acea direcție. În prezent, totuși, astfel de surse de informații sunt abundente în mesaje de diviziune și, astfel, vedem nenumărate rezultate negative în societate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: