“Declarația comună privind prevenirea războiului nuclear și evitarea curselor înarmărilor sunt cuvinte goale” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinDeclarația comună privind prevenirea războiului nuclear și evitarea curselor înarmărilor sunt cuvinte goale

THE WHITE HOUSE

Pe 3 ianuarie, SUA, China, Rusia, Regatul Unit și Franța au semnat o declarație conform căreia vor „considera evitarea războiului între statele dotate cu arme nucleare și reducerea riscurilor strategice ca fiind principalele noastre responsabilități”. Puterile au convenit că „un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie purtat niciodată”. În plus, ei au convenit că „folosirea nucleară ar avea consecințe de amploare”, prin urmare ei „afirmă că armele nucleare – atât timp cât continuă să existe – ar trebui să servească scopuri defensive, să descurajeze agresiunea și să prevină războiul”. Această afirmație nu este altceva decât vorbă goală, spusă pentru oamenii obișnuiți, dar chiar și ei probabil o vor ignora.

Nu există substanță în spatele cuvintelor. Singurul motiv pentru care liderii au semnat declarația este să rămână la putere, să continue să jefuiască și să fure și să o numească „conducere”.

Dar dacă m-ar asculta, nu s-ar grăbi să urce pe Olimp în nicio țară. După cum am spus când Biden a preluat mandatul, nu aș vrea să fiu în locul lui astăzi și să mă uit la ce se întâmplă în America.

De fapt, nu putem învinovăți liderii pentru că sunt așa. Ei au fost aleși de popor și asta vor oamenii să audă, așa că liderii asta le vând. Acești lideri sunt nemiloşi, pentru că, dacă nu ar fi, nu ar putea să urce în vârful acestui munte și să devină lideri.

Dacă dorim intenții sincere de la liderii noștri, o dorință sinceră de a pune capăt conflictelor, trebuie să ne schimbăm. Lucrurile se vor îmbunătăți când înțelegem că într-o perioadă în care toată lumea este conectată și depindem unii de alții, nu ne putem aștepta ca oamenii să se schimbe dacă nu ne schimbăm cu toții.

Ne vom schimba atunci când suntem de acord să ne reeducăm, să ne „reprogramăm” din modul violent și neglijent în care ne aflăm astăzi, într-un mod în care să fim atenți unul cu celălalt pentru că știm că altfel niciunul dintre noi nu va supraviețui. Este clar că nu ne pasă unul de celălalt. Cu toate acestea, dacă înțelegem că viața noastră depinde de a fi în considerație, deoarece altfel războiul total ne va șterge pe toți, atunci vom fi de acord să acționăm ca și cum ne-ar păsa și acest comportament ne va schimba.

Cu cât ajungem mai repede la această realizare, cu atât mai puțin vom avea de suferit în starea noastră nefericită din prezent. Până atunci, liderii vor continua să semneze documente fără sens, cu angajamente goale, pe care nimeni nu le crede sau nu intenționează să le respecte.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed