Din ce suferă un cabalist?

961.1Sunt întrebat: „Din ce suferă un Cabalist, suferă el?” Desigur, un cabalist suferă ca toți oamenii. Și în același timp, el își face griji cu privire la faptul că nu poate transfera toate suferinţele numai în zona spirituală. Dorința de a primi îi aduce suferințe materiale și trebuie să le ridice la nivelul spiritual. Și, în mod firesc, își face griji pentru toți elevii săi.

Dar principalul lucru este suferința cabalistului din faptul că vrea să împingă toată populația acestei lumi la corectarea pe care Creatorul o așteaptă și nu simte că asta funcționează.

Cabalistul vede cum lumea se îndreaptă spre suferință și problemele cresc în fiecare zi. El este conștient de toate știrile, vede ce crize și catastrofe se întâmplă cu umanitatea și știe cum ar putea fi evitate și atenuate.

Dar nu depinde de el, ci de modul în care oamenii obișnuiți își vor schimba atitudinea față de lume.

Prin urmare, cabalistul suferă cel mai mult. El vede că se apropie nenorocirea, vede cum va exploda vulcanul în curând și va acoperi orașul cu lavă sau se va produce un alt dezastru natural și nu poate face nimic.

Imaginați-vă că o mamă vede că copilul ei este în pericol și că nenorocirea i se va întâmpla și nu poate interveni. Singura modalitate de a-l ajuta este să trezească străinii din jurul său, astfel încât aceştia să înceapă să aibă grijă de el și să-l protejeze de nenorocire. Numai în această formă poate fi salvat.

Prin urmare, suferința unui cabalist este mult mai puternică decât cea a unei persoane obișnuite. Depinde de diseminarea înțelepciunii Cabalei dacă vom putea schimba soarta acestui copil aflat în pericol, adică a întregii umanități. Dar știm cât de greu este să ajungi la inimile oamenilor, ca și cum ar fi închisă într-o armură impenetrabilă.

Mai rămâne o singură posibilitate: de a cere Creatorului să ne ajute să străpungem această armură de pe inimă, să pătrundem în inimi și să transmitem oamenilor căldura și grija noastră, nevoia de conexiune. Să sperăm că în sfârșit datorită tuturor acestor eforturi, un foc mare se va aprinde din scânteile pe care încercăm să le aprindem și să ni le transmitem reciproc.

Din Lecţia Zilnică de Cabala, 10/9/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: