Două niveluri de interpretare a Torei

209Întrebare: Există vreun motiv pentru care cuvântul „Evel” înseamnă uneori dăruire și alteori vanitate?

Răspuns: Desigur! Așa îl împarte egoismul nostru. Acest concept a fost tradus incorect – egoist. Orice cuvânt are două semnificații: unul la nivel spiritual și unul la nivel corporal.

Fiind la nivelul nostru, tratăm totul de dragul nostru și, prin urmare, toate cuvintele au doar o semnificație corporală pentru că privim totul cu ochii noștri pământești. Dacă privești de la nivelul luminii superioare, de la nivelul Creatorului, atunci toate acestea capătă un sens complet diferit.

Prin urmare, orice cuvânt poate fi rotit după dorință. Iar Tora, profeții și Sfintele Scripturi, toate cele trei cărți sunt scrise în așa fel încât înțelegerea lor depinde de nivelul celui care le citește. Pentru cineva, acestea sunt doar povești care descriu tot felul de acțiuni corporale ale oamenilor antici. Și pentru un altcineva, acestea sunt acțiuni spirituale care au loc în suflete și nu în rândul oamenilor de pe pământ, în proprietatea dăruirii și a iubirii și nu în luptă și războaie.

Când citești Tora, ți se pare că există o luptă continuă între oamenii aleși și Creator, războaie și dezamăgiri nesfârșite, pentru că percepi această poveste în proprietățile tale egoiste pământești.

Și dacă schimbați aceste proprietăți, veți înțelege totul complet diferit. Și se va întâmpla automat! Veți începe brusc să înțelegeți ce se spune despre modul în care ar trebui să ne unim unii cu alții și, după ce am fost uniți, să fim plini de cunoașterea Creatorului, sentimentul vieții eterne, perfecte.

„Puterea cărții Zohar” KabTV # 12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: