Educatie pentru noua lume

Umanitatea trebuie sa ajunga sa inteleaga ca unitatea este noul nivel in dezvaltarea sa. Deoarece deja am devenit o familie, o natiune, un sistem, in care suntem interdependenti, nu exista alta alternative decat de a accepta acest fapt si de a-l trata foarte serioar. Ca sa functioneze, sistemul general trebuie sa fie studiat prin principalele sisteme de inginerie si sa fie introduse legi care sa reglementeze relatiile dintre oameni, natiuni si din intreaga omenire.

Intrebati oamenii de stiinta ce inseamna un sistem integral si va vor spune ca suntem toti interdependenti si ca nimeni nu poate face o miscare fara a-i misca pe toti ceilalti. Astfel, este necesar sa luam in considerare interesele fiecaruia, fara nici o exceptie. Primul pas este sa nu facem celorlalti ceea nu dorim pentru noi si al doilea pas este sa implementam corect si eficient un sistem ce se bazeaza pe principiul iubirii aproapelui ca pe noi insine.

Pana cand nu vom stabili o astfel de interconexiune in sistemul nostru, nu vom avea o viata buna. Cu fiecare zi, mecanismul defect al interconexiunii noastre devine din ce in ce mai vizibil. La nivelul neanimat al naturii, dezechilibrul dintre noi va fi evident prin diverse dezastre naturale, cum sunt eruptiile vulcanice, tsunami, cutremure, incendii, inundatii, uragane, incalzire globala, explozii solare si asa mai departe. Luna, de asemenea, poate deveni o sursa de diferite probleme. Acesta este modul in care dezechilibrul cauzat de noi devine vizibil la nivelul neanimat.

Problemele de la nivelul vegetative pot afecta recoltele. Plagile Egiptului descries in Biblie ne povestesc, intr-un limbaj alegoric, despre posibilele dezastre la nivelele vegetativ si animat. Apoi se va ajunge la nivelul uman.

De aceea, pe de o parte, trebuie sa acceptam aceasta lege fundamentala ca pe o lege si, pe de alta parte, trebuie sa implementam un sistem educational cat de curand posibil si sa explicam oamenilor de ce legea este in acest fel si de ce si cum trebuie s-o urmam.

Milioane de oameni sunt fara lucru in lumea moderna de azi. Exista, de asemenea, un somaj ascuns. Multi oameni vor inceta sa mai faca ceea ce fac deoarece este distructiv pentru natura.

Muncitorii din industria militara vor deveni si ei someri si tot asa. Toti acesti oameni vor munci intr-o zona a agitatiei si a educatiei. Drept rezultat, fiecare persoana va oferi ceea ce este necesar pentru ceilalti.

Asta este exact ceea ce ne trebuie: sa producem ce este necesar pentru fiecare persoana sis a impartim la toata lumea. In plus, trebuie sa oferim educatie. Fiecare persoana trebuie sa primeasca “Portia sa de educatie” si bucata sa de necesitati vitale. Aceasta va fi datoria guvernelor lumii si al intregului sistem universal uman.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala din 14.03.2011, O lume completa

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: