Gândurile mele de pe Twitter din 6/07/18

Cabala: Este necesar să creăm o opinie generală care să influențeze omul astfel încît el să nu poată acționa împotriva societății. Aceasta este singura pârghie care afectează o persoană și o alimentează cu libertatea individuală de a evolua, de a aspira la Lumea Superioară.

Cum să ieși din ego când ești în el? Ca baronul Munchausen care s-a tras singur de păr afară din mlaștină? Baronul nu a avut o forță externă care să-l tragă afară. Noi da, avem o Forță externă – este Lumina Superioară, este Creatorul! Ne adresăm Lui și El ne scoate din mlaștină.

Întreaga lume, toate problemele, urmăresc să împingă omul către relații neegoiste, să-i conecteze pe toți într-un singur sistem SUFLETUL, care este spart în miliarde de fărâme, așa încât noi, cu cererile noastre, să-L obligăm pe Creator să ne adune într-un singur vas pentru a-L revela.

Creatorul va testa întotdeauna credința omului în El? El nu testează fiindcă El știe totul dinainte, El este în afara timpului. Se face referire la relația om-Creator, doar în ceea ce ne privește, pentru a ne da o înțelegere inițială a contactului. Apoi, este dezvăluită conexiunea superioară.

Dăruirea poate fi construită numai deasupra primirii, natura noastră, astfel, toată munca este să stabilim că „nu este nimic în afară de El” – în și în jurul meu. Dacă fac efortul să trăiesc  într-o astfel de lume atunci, treptat, încep să simt că este cu adevărat așa.

Calitatea dăruirii, Lișma, este obținută prin cerere. Dar Creatorul răspunde numai la o cerere autentică. Dacă omul are dubii că vrea să se despartă de ego, cererea rămâne fără răspuns. Deci, omul trebuie să ceară de multe ori până când rugăciunea nu este numai din gură ci și din inimă.

Corectarea prin unitate: Fiecare obstacol ne conduce la o rugăciune. Văd că sunt incapabil să mă conectez cu prietenul și, de aceea, mă adresez Creatorului, adică am nevoie de Creator la fel de mult cât am și de prieten. Astfel, noi construim Templul și zidul împotriva obstacolelor.

#Cabala

Unde nu ar trebui să fim de acord cu Creatorul? Fii de acord cu totul, cu excepția apelului permanent de a ne înălța spiritual. Apelul, (rugăciunea) lucrează numai dacă vine de la grup sub formă de cerere pentru o astfel de conexiune în grup, în care să poată fi dezvăluit Creatorul.

Este scris că Creatorul este gelos și are nevoie de atenția omului. Creatorul cere ca omul să fie atent la El, la starea de conexiune, de iubire și dăruire, asigurându-se că omul câștigă putere și este umplut de impresii rezultate din dezvoltarea conexiunii dintre el și Creator.

Reînoirea coboară din Creator, dar se manifestă în om! Iar noi percepem lumea în funcție de schimbările noastre interioare pe fondul Luminii albe Superioare. Tu ești cel care te proiectezi pe tine însuți și calitățile tale interioare, precum și cel care proiectează lumea care te înconjoară.

Dacă ar fi evident că Creatorul face totul spre binele omului, noi nu ne-am schimba. Scopul nostru este să obținem calitatea Creatorului, dăruirea, deasupra calității de primire. Să acționăm ca și cum suntem în lumea Creatorului, în ciuda barierelor Lui pe care le găsim în obstacolele Sale.

Diferența dintre Cabala și religie este faptul că Înțelepciunea Cabala ne învață cum să unim oamenii astfel ca, în unitatea lor, în iubirea pentru oameni, să descoperim calitatea numită Creator. „De la iubirea pentru ceilalți la iubirea pentru Creator” – acesta este scopul dezvoltării și corectării omului.

Comportamentul lui Trump nu este o chestiune de caracter, ci de economie. #Economia lumii a ajuns la un punct mort. Diviziunea piețelor este inevitabilă. Cine își închide piețele la import ca #Trump, va câștiga în oferirea de locuri de muncă pentru popor. Este mai bine decât să se ajungă la război.

Dacă omul este de acord să rămână în starea lui pentru totdeauna, pentru că o primește de la Creator, atunci el este în alipire cu Creatorul. Dacă cere mai mult, atunci mila de sine îl consumă. Dar dacă eu sunt de acord, atunci, cu această stare încep Scara (Sulam) – urcarea spirituală.

În dezvoltarea în grup trecem prin dezvăluirea răului din fiecare din noi și tindem spre bine: aceasta este muncă de grup, nimeni nu se poate ajuta singur. Toate eforturile sunt numai pentru a ne uni cu colegii de grup (prietenii) într-o singură intenție, să gândim în același fel și să aspirăm mai departe

Din Twitter, 6/07/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: