“În ciuda duşmăniei—o perspectivă optimistă asupra Americii”

Din pagina mea de Facebook Michael Laitman 10/31/20

În ciuda întregii dușmănii și în ciuda violenței în creștere din America, cred că valorile democratice ale Americii vor triumfa în cele din urmă. Sunt conștient de sondajele care arată că mai mulți americani ca niciodată, consideră că este justificat să apeleze la armele lor de foc dacă cealaltă parte câștigă, dar când totul este spus și făcut, cred că, pe 4 noiembrie, America nu va fi implicată într-un război civil.

Cu toată aparenta sa fragilitate, democrația americană are un succes fără precedent. O țară de 330 de milioane de oameni din toate rasele, credințele și culturile este o provocare pentru orice regim, cu atât mai mult pentru un regim care aspiră să ofere libertate de exprimare tuturor fațetelor societății. Nici o altă țară nu a făcut astfel de pași uriași spre egalitate, nu și-a eliberat sclavii și i-a făcut cetățeni cu drepturi egale sau nu a practicat cuvintele iconice ale lui Lazăr: „Dă-mi obosiţii tăi, săracii tăi, masele tale înghesuite care doresc să respire liber, mizeria refuzată a țărmului tău plin de viață. Trimite-i pe aceștia, fără adăpost, răvăşiţi, la mine”. America a făcut toate acestea pentru că, la sfârșitul zilei, marea majoritate a cetățenilor săi cred că acestea sunt lucrurile corecte de făcut. Această credință în valorile americane este motivul pentru care cred că America va depăși procesul din 3 noiembrie 2020.

Cu toate acestea, pe 4 noiembrie, președintele sau președintele ales va trebui să înceapă să împingă facțiunile suferinde și / sau gălăgioase ale națiunii. Cu siguranță va fi o sarcină descurajantă, iar părțile nu vor fi de acord cu opiniile celorlalţi. Cu toate acestea, dacă sunt convinși că țara lor contează mai mult decât propriile păreri despre modul în care ar trebui condusă, există șansa ca aceștia să se ridice deasupra discordiilor lor și să se unească încă o dată într-o singură națiune.

Amintirile agresiunii, insultele din trecut, toate acestea vor rămâne și vor continua să clocotească. Dar dacă oamenii înțeleg că nu sunt meniți să fie de acord, că diferențele lor îi îmbogățesc reciproc și îi provoacă să-și ajusteze și să își rafineze propriile puncte de vedere, vor învăța să aprecieze disputele. Apoi, deasupra dezacordurilor, va fi posibil să construim un sentiment de solidaritate și responsabilitate reciprocă pentru toți oamenii, oricine ar fi aceștia.

America a fost întotdeauna un model pentru lumea liberă. Până în prezent, a fost un model de individualism și diferenţiere, dar, ridicându-se dincolo de rupturile lor profunde, americanii pot deveni un exemplu al opusului. Țara care a dat lumii cultura „Eu! Eu! Eu!”-ului, poate conduce drumul spre iubirea celorlalți, dacă își depășește sciziunile actuale.

Dacă aș putea să-l sfătuiesc pe președinte, aș spune că primul lucru de făcut după alegeri este să aduni toți liderii din America, de orice fel și din fiecare crez, și să încerci să îi aduci pe toți la o decizie unanimă cu privire la modul de a obține vindecarea de Covid, astfel încât America să fie o țară fără viruși. Acesta va fi primul test al unității, sau cel puțin dorința de a acționa către ea.

Apoi, adunarea liderilor ar trebui să aleagă câteva orașe, în diferite părți ale țării, și să se concentreze pe stabilirea solidarității între locuitorii acestor orașe. Aceștia vor fi pionierii, dovada vie a puterii unității. Acestea vor arăta că solidaritatea permite o acțiune coordonată, care ia în considerare toate părțile orașului, toate părțile populației, astfel încât nimeni să nu rămână fără atentie și nesigur cu privire la viitor.

Pe de o parte, cu încurajarea liderilor comunității locale, locuitorii vor fi obligați să contribuie cu partea lor. Pe de altă parte, orașul, cu ajutorul statului și al țării, va răsplăti această obligație cu provizii garantate, de la alimente de bază la divertisment.

Liderii comunității și orașul nu vor face presiuni pentru socialism, unde beneficiile sunt oferite necondiționat, ci mai degrabă pentru o atitudine pro-socială, în care se dorește să se dea preocupare pentru societate, dar, în același timp, știe că cel care nu dă, de asemenea, nu obține. Este o abordare matură și durabilă și care nu a fost pusă în aplicare, deoarece societatea nu era pregătită.

Acum se pare că ne apropiem de o fază în care oamenii sunt pregătiți pentru schimbare. America, tocmai prin aderarea la valori precum egalitatea, munca susţinută și libertatea de exprimare, are potențialul de a conduce lumea către o eră a reciprocității, combinată cu împlinirea personală.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: