MAN: Rugaciunea care contine totul

Intrebare: Trebuie sa ridicam MAN (Main Nukvin, o rugaciune). Este aceasta actiune facuta in dorinta?

Raspuns: MAN inseamna ca cer forta daruirii. Din Malchut ma intorc la Bina si cer acesteia abilitatea de a darui. Totusi, trebuie sa ating starea unde, devenind umplut cu aceasta rugaciune (MAN), este suficient pentru mine; simt bucurie pentru ca sunt in stare sa ridic MAN.

Cum descrie Torah aceasta stare? Atunci cand intri in lumina zilei. O zi este atunci cand nu ai nimic si ratacesti prin desert, cautand MAN (dorinta de a darui), si o gasesti. Cand o gasesti, te invaluie, satisfacandu-ti toate simturile. Contine tot ceea ce iti doresti.

Ce fel de gust are? De unde vine? Ce este MAN? Vine la tine de la Bina. Este atunci cand posibilitate sa faci o rugaminte catre Creator este suficienta pentru tine: Am conexiunea cu El. Ii pot cere. Nimic altceva nu mai este important pentru mine.

Totusi, nu vreau sa am dorinta prin care il pot descoperi pe Creator? Nu. Sunt satisfacut prin faptul ca am aspiratia catre El. In asta consta implinirea mea acum. Conexiunea cu Creatorul prin grup ma implineste.

Dar ce tip de conexiune este asta? Cum poti avea ceva? Nu ai nimic. Adevarat, dar il pot chema pe El ridicand MAN? Cand acest lucru este posibil, este suficient. Asta se numeste ratacind prin desert, dobandind proprietatea Hafetz Hesed (el care nu vrea nimic). In desert esti lipsit de toate, cu adevarat nu iti doresti nimic pentru tine. Deci, de aceea, dobandesti corectarea prin proprietatea daruirii, similaritatea cu Creatorul si aceasta este implinirea ta.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 6.06.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: