Mâncare din gunoi

Resturile alimentare constituie a treia mare sursă de emisii cu efect de gaz de seră. Doar Uniunea europeană aruncă mai mult de 12 miliarde de tone de mâncare pe an. Pentru a preveni irosirea hranei, în Anglia a fost creat un proiect nou: cu puțin timp înainte ca alimentele să fie aruncate de restaurante și cafenele, acestea devin disponibile pentru livrarea la domiciliu. Oare ar putea o astfel de abordare să dea un exemplu demn de urmat, conducând la rezolvarea problemei distribuției hranei din întreaga lume?

Este adevărat, așa numita Pagpag (mâncare din gunoi) câștigă tot mai multă popularitate în lume. Totuși, are un impact minor asupra problemelor legate de asigurarea hranei, dacă ne concentrăm pe consecințele problemei nu îndreptăm rădăcina acesteia. Suntem în continuare înclinați să consumăm mai mult decât este necesar, să aruncăm tot felul de produse, în timp ce un mare număr de oameni rămân flămânzi, subnutriți, etc.

Care este soluția optimă?

Pentru a distribui hrana în mod corect, trebuie să învățăm să o consumăm în mod corect. Este necesar să creăm un mediu de educație socială în care, chiar dacă omul se trezește egoist în fiecare dimineață, să fie împins către înțelegerea faptului că este doar o părticică dintr-un sistem imens și că depinde de acest sistem în aceeași măsură în care sistemul depinde de el. Toate acestea trebuie explicate zilnic, cu fiecare ocazie, prin toate canalele de informație, pentru ca astfel să înțelegem cu toții modul în care influențăm lumea și să ne asumăm responsabilitatea de a o transforma într-un loc mai bun și mai fericit.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed