„Modificarile de la locul de muncă ne vor schimba relațiile” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol „Modificările de la locul de muncă ne vor schimba relațiile

Viața nu va mai fi la fel după pandemia coronavirusului.

Aceasta este o subestimare, dar cum ar putea procesul de vindecare să ne îmbunătățească relațiile interpersonale și perspectivele de viață? Lucrând de acasă, fiind departe fizic de alți colegi de muncă si petrecând mai mult timp cu familia ne-a obligat să ne reevaluăm obiectivele personale în general. Putem ieși din criză mai puternici dacă ne reevaluăm prioritățile și realizăm beneficiile potențiale ale noii realități.

În era pre-coronavirus, în medie, un muncitor american a făcut naveta în cel puțin 54 de minute pe zi, potrivit Biroului de recensământ din S.U.A. Blocarea provocată de coronavirus a schimbat regulile jocului și a trimis milioane de oameni să lucreze de acasă, să petreacă mai puțin timp la volan și mai mult timp pentru redescoperirea familiei. Am ajuns să ne cunoaștem familiile într-un mod diferit de ceea ce era și ne-a transformat din interior.

Pe măsură ce vom redeschide economia, fiecare dintre noi va aduce bagajul familiar absorbit prin muncă de acasă la locul de muncă și va continua să se simtă conectat cu cei apropiați. La locul de muncă, dincolo de nevoia lor de a-și câștiga traiul, oamenii vor simți că le lipsește conexiunea internă dintre ei.

Alții vor trebui să trieze lucrurile diferit.

30 de milioane de americani și-au pierdut locul de muncă la mijlocul lunii martie din cauza crizei COVID-19. O soluție la această situație complicată va solicita un plan național care să evalueze ce industrii și meserii sunt esențiale pentru bunăstarea comună. Acum trebuie să restabilim producția și distribuția într-un mod care să ofere umanității produsele și serviciile necesare, dar fără consumul excesiv care a distrus lumea aproape complet.

Un astfel de plan va necesita setarea unei valori speciale programelor de dezvoltare care plasează conexiunea umană la vârf. De ce această schimbare de priorități este obligatorie? Răspunsul este simplu: nu am fost niciodată atât de neputincioşi punând perfecțiunea, cunoștințele, puterea; puterea și influența pe un piedestal. În aroganța noastră, ne-am considerat forța supremă a naturii. Astăzi, am asistat la cât de rapid și de ușor se poate distruge umanitatea, aparent sigură, pe care am construit-o.

Prin urmare, obiectivul timpului nostru este să punem un semn de întrebare în oameni cu privire la viața lor, a lumii și, în general, spre ce se îndreaptă umanitatea.

Pentru ce acum?

Problema umanității constă acum în a realiza că singura ieșire corectă din criză este transformarea relațiilor umane din egoiste în altruiste. Revenirea la relațiile de afaceri fără a corecta relațiile interumane va duce la o criză mai mare, deoarece nu am rezolvat încă rădăcina problemelor noastre.

Avem nevoie de un plan global pentru ca societatea umană să se salveze de egoism. Pentru prima dată în istorie, umanitatea realizează ceea ce a crezut că știe – dar niciodată nu a înțeles pe deplin: Lumea este globală și interdependentă; este casa noastră comună.

Vom începe să ne evaluăm viața ca „înainte” și „după” pandemie.

Această perioadă critică cu care ne confruntăm sigilează istoria dezvoltării egoiste a omenirii și arată că orice sistem bazat pe egoismul nostru va produce rezultate negative. Astfel, ceea ce trebuie să corectăm nu este sistemul în sine, ci natura noastră egoistă.

Ca impact direct al crizei, lumea se îndreaptă spre a se simți mai conectată și mai unificată. O problemă comună care afectează toată lumea îi apropie pe oameni. Încetează a se gândi la războaie, conflicte între țări, exploatări ale corporațiilor sau să-şi urască semenii; scopul principal este de a supraviețui dușmanului comun. Nu ar trebui să așteptăm un alt val de COVID-19 care să ne facă să reacționăm în acest fel și să învățăm doar prin suferință. Sentimentul de frăție și unitate trebuie să prevaleze dacă dorim cu adevărat să prosperăm și să ducem o viață plină de împliniri.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: