Punctul spiritual de referinta

Intrebare: Daca noi avansam in intuneric, atunci cum ne putem orienta astfel incat sa trecem prin toate fazele muncii spirituale si sa obtinem intelegerea ca de fapt ne epuizam toate eforturile numai pentru ca sa cerem ajutor Creatorului?

Raspuns: Nu il putem vedea pe Creator si nu ne putem juca cu el, asa cum se joaca un copil cu un adult. In loc sa se arate noua, Creatorul a creat un camp de joaca pentru noi: grupul de prieteni. Din acest motiv, El a spart in mod deliberat in fragmente, sufletul pe care l-a creat. Asta nu a fost facuta ca noi sa ne referim la fiecare parte separata ci ca noi sa ne referim la unitatea dintre parti ca fiind El. In acest fel, facem Kli-ul similar cu Lumina si trecem de la dragoste pentru creaturi la dragoste pentru Creator.

De aceea, in relatie cu grupul (dar nu cu prieteni separati), trebuie sa ma separ de toate calculele materiale si sa ma vad pe mine, grupul si Creatorul, ca un singur intreg. Trebuie sa-mi verific starea si atitudinea mea fata de Creator prin atitudinea mea fata de grup. Nu il vad pe Creator, dar imi vad prietenii! Ascunzandu-Se pe Sine, Creatorul imi da posibiliatea de a ma construi si a deveni independent si egal cu El.

Doresc sa loves tinta care se ascunde in spatele orizontului si asta este posibil daca am un punct de referinta vizibil. Daca tintesc corect la el, atunci cu siguranta voi lovi tinta care nu se vede. Acest punct de referinta pentru atingerea scopului, a Creatorului, este grupul pe care l-a creat in mod artificial Creatorul pentru noi (si in afara noastra), dandu-ne noua iluzia ca ne uram unul pe celalalt.

In masura in care ne unim, il vom lovi (tinti) pe El, din ce in ce mai precis. Daca ne unim exact pentru a-l gasi, atunci acesta este modul corect de lucru.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 15.09.10, Care este Avatajul in Munca, el fiind mai Mare decat in Recompensa

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: