Suntem un singur suflet, partea a doua

Natura ca un singur corp

Dezvoltarea este determinată de doi factori: Pe de o parte sunt din ce în ce mai multe detalii individuale, iar pe de altă parte ele sunt interconectate şi conexiunea lor devine din ce în ce mai complexă, interdependentă.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în societatea umană. Cu cât am evoluat în istorie, cu atât am devenit mai conectaţi. În loc de o familie, mai multe familii s-au unit într-un singur sat. Apoi, mai multe sate s-au alipit şi transformat într-un oraş. Mai multe oraşe au devenit o singură naţiune.

În timpul nostru, naţiunile sunt unite şi au devenit o lume globală. Indiferent de dorinţele noastre, graniţele dintre naţiuni s-au erodat, s-au deschis şi oamenii se mişcă liber în întreaga lume. Nimeni nu vrea să stea pe pământ, simte nevoia să cunoască întreaga lume. Astăzi, nu există nimeni care să nu vrea să zboare peste graniţe.

În plus, media ne furnizează informaţii din toată lumea. S-ar părea că nu ar trebui să fiu îngrijorat de ceea ce se întâmplă pe cealaltă parte a lumii, în America de Sud sau în Africa, dar simt dependenţa mea de tot. Asta arată progresul nostru.

O avansare şi mai mare se simte în conexiunea noastră interioară, nu doar conexiunea fizică a lumii. Începem să descoperim că depindem unul de altul. Gândurile noastre călătoresc peste tot în lume. Eu însumi nu înţeleg de ce îmi apar brusc astfel de gânduri, pentru că înainte nu gândeam aşa.

Astăzi, am şaptezeci de ani şi văd că acum 40 sau 50 de ani gândeam în mod absolut diferit. Umanitatea este ca o singură persoană ale cărei organe sunt conectate unul cu altul. Nu numai oamenii, dar în general, toate părţile naturii sunt conectate împreună. Toată natură, mineral, vegetal, animal, depinde de uman, iar umanul depinde de ele. Toate acestea se referă la o singură simbioză, numită planeta Pământ.

Pământul depinde de restul universului. Viaţa pe Pământ depinde de condiţia soarelui şi a lunii. Dacă apare o erupţie puternică pe suprafaţa soarelui, se produc perturbaţii în sistemele electronice pe întreaga suprafaţa a Pământului. Oamenii care au probleme cu inima sau plămânii, simt imediat această influenţă.

Luna influenţează starea internă a omului, lucru care este confirmat de doctori, psihologi şi psihiatri. Cu alte cuvinte, suntem complet conectaţi cu natura, care este un singur organism.

Va urma…

Din programul de radio israelian 103FM din 18.11.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed