Totul se află în mâinile voastre

Tora, Deuteronomul 15:09 – 15:10: Vezi sa nu fii asa de rau ca sa zici in inima ta: “Ah, se apropie anul al saptelea, anul iertarii!” Vezi sa n-ai un ochi fara mila pentru aproapele tau cel lipsit si sa nu-i dai. Caci atunci el ar striga catre Domnul impotriva ta si te-ai face vinovat de un pacat, ci sa-i dai si sa dai cu parere de rau in inima, caci pentru aceasta te va binecuvanta Domnul, Dumnezeul tau, in toate lucrarile de care te vei apuca.

Sa nu fii dispus sa dai unui frate, la nevoie, este psihologia noastra materialista. Creatorul ne confrunta sa facem opusul. Totusi, o persoana nu va putea sa dea chiar daca vrea. Mai mult, ea trebuie sa treaca prin asa stari cand simte ca acesta este fratele sau cel mai apropiat si drag, insa nu poate sa-i dea.

Istoria cunoaste asa raufacatori, care au putut sa-si lase copiii sa moara de foame. Chiar au contribuit la asta. Totusi asta nu reiese din psihologia deteriorata, ci din rau.

Este scris “el ar striga catre Domnul impotriva ta si te-ai face vinovat de un pacat, ci sa-i dai si sa dai cu parere de rau in inima, caci pentru aceasta te va binecuvanta Domnul, Dumnezeul tau”. Asta inseamna ca trebuie sa-i dai nu doar pentru ca ar fi un pacat pentru tine, ci din inima, cu devotament, dezinteresat si fara niciun profit fata de tine. In munca interioara a unei persoane “aproapele tau cel lipsit” este orice actiune de daruire, directionata spre societate sau spre Creator.

Din moment ce implinirea de la Lumina Superioara poate veni la toata lumea numai prin mine, oamenii si chiar Creatorul au tot timpul nevoie de mine. Implinirea lor se afla in mainile mele. Asta inseamna ca tot timpul este necesara calitatea daruirii.

Astazi nici nu ma gandesc la cum sa dau altora? Sunt absolut neinteresat daca cineva este intr-o stare inconfortabila. Si chiar daca stau in fata acestei situatii, voi trece mai departe fara sa observ ceva. Chiar daca observ, am sa ma justific intr-un fel sa nu ma angajez in asta, iar daca ma angajez in asta, ar fi numai pentru a avea un anumit beneficiu sau pentru ca in viitor oamenii sa spuna despre mine “este atat de milos”.

Dar daca nu este niciun beneficiu in asta sau in lumea viitoare, atunci nu vad nimic, deoarece ma uit la tot prin viziunea mea egoista. Asta este o problema.

Intrebare: De aceea este un asa mare spatiu dintre bogatii si saracii de astazi?

Raspuns: Astazi suntem intr-o asa stare incat o persoana nu poate renunta la nimic din ce ii apartine. In momentul in care inca un zero este adaugat la contul din banca, ea simte placere, dar in momentul urmator acest sentiment dispare si deja aleaga catre urmatorul zero. Nu simte faptul ca oamenii mor din cauza acestui zero.

Comentariu: Dar tu nu invinui niciodata pe nimeni.

Raspuns: Nu. Trebuie sa invinuim Creatorul. El a spus “Am creat inclinatia rea”, dar de asemenea El a adaugat imediat “Am creat Tora pentru corectia ei, adica Lumina, doarece Lumina din ea reintoarce pe cineva la Sursa, la Mine. Folositi-o si veti intoarce tot raul in bine si veti deveni similari cu Mine, eterni si perfecti. Totul va va fi revelat, veti iesi din limitele acestei lumi mici si veti iesi intr-o dimensiune complet diferita”.

Comentariu: Inseamna ca sunt bogat, totul sta in mainile mele.

Raspuns: Bogatia celorlalti depinde de fiecare persoana, deoarece prin fiecare din noi, precum printr-o conducta, Lumina trece catre toti ceilalti si nimeni nu poate il poate inlocui pe altul.

Din emisiunea de pe KabTV “Secretele Cartii Eterne” 8/10/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed