Un instrument de măsură pentru Lumină

Întrebare: Pot să ştiu dacă Lumina „a lucrat” asupra mea ? Pot să măsor influenţa ei?

Răspuns: În acest stadiu, cu siguranţă nu. Nu va fi posibil decât după ce ai vasele tale (Kelim), când vei putea lucra sub restricţie (Tzimtzum), cu ecran (Masach) şi Lumina Reflectată (Ohr hozer).

Apoi, muncind într-o anumită pregătire a dorinţei, vei şti acest lucru, va fi corectată de Lumină într-un astfel de grad, încât vei putea munci cu dorinţa ta de primire în vederea dăruirii. Apoi, vei examina dorinţa care se revelează în tine şi vei măsura cu ea partea cu care vei lucra de dragul de a dărui, în care vei înţelege mecanismul a ceea ce se întâmplă.

Acesta este, de asemenea, modul în care vorbesc cabaliştii în Cartea Zohar, despre tot felul de evenimente pe drumul spiritual, descriind observaţii reale în vasele spirituale. Dar, astăzi, nu aveţi încă vasele şi nu aveţi nimic cu care să le măsuraţi. Le puteţi măsura cu condiţia să faceţi o restricţie cu privire la întreaga dorinţă de a primi. Şi, nu este posibil să o faceţi decât cu Lumina care Reformează. Dacă Lumina vine şi vă luminează, atunci simţiţi un puternic entuziasm, o exaltare, ceea ce vă permite să faceţi o restricţie şi apoi să faceţi o clarificare privind dorinţele voastre, să le sortaţi, extrăgând dorinţele cu care puteţi lucra.

Astfel, vă familiarizaţi cu structura internă a HaVaYaH a Kelim-urilor voastre, veţi vedea cum puteţi să le organizaţi şi să le conduceţi spre scop, la cele patru niveluri de grosime (Aviut) la adeziunea cu Creatorul. Muncind astfel, va fi posibil să măsuraţi Lumina în Kelim-urile voastre.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 19.11.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: