Un sistem care se devoreazǎ

Trebuie să intensificǎm diseminarea. Datorită diseminǎrii oameni au început să înțeleagă motivul pentru crizǎ. E mai bine dacǎ învaţǎ acest lucru astăzi (sau de fapt ieri), deoarece procesul de cunoaștere și înțelegere are nevoie de timp. O mare parte nu vor înțelege imediat ce se întâmplă; nu vor vedea soluția imediat, deoarece vor trebui să înțeleagă că situația nu va fi rezolvată de la sine, că omul este de fapt problema și el e cel care ar trebui să se corecteze și nu lumea.

Este vorba despre o schimbare a percepţiei: „Eu trebuie să mă schimb? Ce e în neregulă cu mine? „Vorbește cu oamenii de pe stradă și încearcă să le explici acest lucru.

Trebuie să dezvăluim adevărul treptat prin explicarea conceptului de conexiune și unitate. O persoană presupune că este destul de conectatǎ cu cei din jurul ei și trebuie să o aducem la o recunoașterea minimă a răului și în același timp sǎ nu o descurajǎm. Şi asta pentru cǎ nimǎnui nu îi place să audă astfel de lucruri. De aceea, dăm explicații obiective și care par a fi puţin tulburǎtoare, furnizând exemple ale altora și aducând persoana la recunoașterea inițială, astfel că ea va începe să simtǎ „Da, există într-adevăr o problemă aici.”

Se pare că ne-am creat o lume pur și simplu groaznicǎ. În loc de un sistem de sănătate, avem o sursă de boli, sistemul de învățământ predǎ crimǎ și prostituție, băncile furǎ și să abuzeazǎ de clienți, producătorii impun produse de consum inutile care se stricǎ rapid și trebuie să fie înlocuite într-un an. Pe scurt, ne-am creat sisteme și mecanisme care nu mai sunt în favoarea noastră.

E o criză neobișnuită, care se întâmplă ca şi cum „îndoim bǎţul” și supărǎm echilibrul. Acum  cincizeci – optzeci de ani am creat produse de calitate și am presupus că omenirea va prospera datorită lor. Dar astăzi „visul american” se prăbușește. Dintr-o dată se dovedește că sistemul funcționează pe cont propriu, la fel ca o tumoare canceroasǎ care îşi devorează mediul. Astfel se întâmplǎ în fiecare domeniu: în comerț și industrie, în domeniul sănătății și al educației; totul se prăbușește. De ce? Deoarece ego-ul nostru și-a încheiat evoluția și a devenit „rotund” și  închis. A venit timpul îndreptǎm asta.

Din partea a 4-a a Lecţiei de cabala 9/6/12,  Shofar-ul lui Messiah

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed