Dificila sarcină a femeii

Întrebare: Cum pot femeile să se ajute una pe alta ca să treacă prin diferitele stări și să devină una? Cum putem munci ca un singur Kli (vas)?

Răspuns: Nu pot să mă pun în pielea unei femei. Uneori, încerc să fiu învelit de ea, dar chiar și dintr-o stare de percepție spirituală, este imposibil să simți femeia: lumea ei interioară, înțelegerea ei, filosofia ei de viață. Este ceva în totală opoziție cu bărbatul.

De aceea, când femeile pun astfel de întrebări, nu știu ce să răspund. Ce să facem ca să devenim una? Pot să repet cuvinte care nu vă sunt mai puțin familiare decât îmi sunt mie. Nu există alte cuvinte sau acțiuni. Unitatea femeilor, aceasta este marea problemă.

Pentru bărbați, este mai ușor să se debaraseze de legarea muncii spirituale de reprezentarea lor fizică și să rămână doar cu emoție. Pentru o femeie, este mult mai greu să se elibereze de legătura cu înfățișarea exterioară și să rămână doar cu emoție. Până la urmă, ea întrupează dorința care este legată de sursa împlinirii. Și de aceea nu se poate desprinde de înfățișarea exterioară, de cum este văzută, înțeleasă și simțită de ceilalți.

Pentru un bărbat, nu contează. Pentru el, toate acestea nu sunt importante. El are o altă relație, mai liberă, cu el însuși și cu lumea. Relația femeii este mai dependentă.

De aceea nu știu ce sfat să dau. Pur și simplu, aveți nevoie de fiecare în interiorul ei însăși și între voi, să fiți mai oneste, mai obiective; fiecare să fie îndreptată nu către ea însăși ci către toate. Trebuie să învățați una de la alta cum să ieșiți din voi însevă, deoarece acest lucru are loc, pentru voi, într-un mod diferit și mult mai complex, în comparație cu ceea ce se întâmplă cu bărbații.

Este foarte greu să lupte cu acest obstacol, dar aceasta este munca femeii. Cu femeile, acest lucru are loc în plan orizontal, cu bărbații, vertical. Astfel creștem. O femeie este ca un Kli și un bărbat este ca o sursă, canalul pentru împlinirea ei. Așa funcționează împreună.

Se spune că Kli-ul femeii este larg și scurt (larg de la prezența a Ohr Hassadim și scurt de la absența a Ohr Hochma) în timp ce Kli-ul masculin este lung și îngust (lung de la prezența a Ohr Hochma și îngust de la absența a Ohr Hassadim). Și nu vorbim doar de forma fiziologică, ci și în termeni de înțelegere interioară, în funcție de corectare. De aceea, munca este necesară.

Repet și spun: este necesar să fiți oneste, să nu vă fie teamă să învățați una de la alta cum să faceți asta. În niciun caz să nu jucați una împotriva alteia; până la urmă, simțiți cum joacă fiecare, cum face ceva de una singură. Eliberați-vă de tot ce este exterior. Nu priviți în afară – asta e sarcina voastră!

De la Congresul de la Sankt Petersburg, ”Ziua a treia”, 14.07.2013, Lecția a cincea

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: