Rolul spiritual al femeii, partea a 6-a

Stația terminus este atingerea Rădăcinii sufletului tău

Întrebare: Cum poate o femeie să-și însușească această calitate a dăruirii?

Răspuns: Femeile au un tip special de suflet, nu este la fel ca al bărbaților. În Cabala nu se poate spune că este mai bine ori mai rău, să fii bărbat sau femeie. Într-adevăr, unei persoane îi este dat totul (condiții: familie, soț/soție, muncă și tot ce i se întâmplă) în conformitate cu calitatea sufletului său.

Nu trebuie să tratăm în mod special acest lucru. Dacă m-aș fi născut femeie, atunci aș avea desigur alte proprietăți, alte funcții, o altă soartă. Nu ar trebui să ne facem griji pentru asta, deoarece stația terminus este aceeași pentru fiecare om: atingerea Rădăcinii sufletului său.

Prin urmare, indiferent dacă ești femeie sau bărbat, ai propria ta Rădăcină sufletească, pe care vei ajunge să o percepi și să o înțelegi. Nu contează cine ești în acest moment. Deci nu este justificat să te întrebi cine este norocos și cine nu. Acest lucru este fals.

Creatorul este absolut corect. Nu are preferințe pentru unul sau altul.

O persoană poate fi, de exemplu, un muncitor din Africa și dar calitatea și starea finală a sufletului său să se afle la același nivel cu toți marii cabaliști, cu sufletele mari. Diferența constă doar din modul în care își îndeplinește funcția sa pământească, adică modul în care se corectează.

Mai mult, în spiritualitate cu cât sunt mai proaste condițiile, putem a realiza o ascensiune mai mare, pentru a ne corecta. Drept urmare, se dovedește că suntem egali cu toții și nimeni nu poate avea nicio pretenție față de Creator, de ce l-a făcut într-un fel anume.

Poate că acest lucru reduce ușor gustul și competitivitatea, dar veți uita aceste lucruri, pentru că oricum veți privi totul prin prisma vieții pământești, prin calitățile aceste lumi. Și doar când vei intra în Lumea Spirituală, te vei întreba: „De ce sunt atât de rău?” Într-adevăr, prin faptul că te simți mai rău decât toți ceilalți, poți obține o ascensiune mai mare și astfel Îi oferi plăcere mai mare Creatorului.

Va urma…

Lecția în limba rusă din  03/08/2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed