De la puterea verticala la masa rotunda

Intrebare: Eu cred ca puterea nu trebuie sa vina de la guverne, ci de la oameni care duc guvernele la decizii corecte.

Raspuns: Este mult mai natural pentru Intelepciunea Cabalei si pentru lumea noua. De fapt, noi suntem in tranzitie de la relatiile egoiste la sistemul global “rotund”. Lumea a devenit interconectata intre toate partile ei si care vorbesc intre ele in mod altruist. Aceasta duce la abolirea puterii politice si de aceea, ei nu mai stiu cum sa conduca tara si oamenii. Asta pentru ca guvernarea lor este o linie trasa de sus in jos, puterea verticala care are in spate forta armatei si banii.

Dar, vechea ordine dispare si oamenii incep dintr-o data sa iasa in strazi cu diverse cereri. Sunt impinsi de natura. Dorintele oamenilor sunt unite in “cercuri”, iar astazi ele devin din ce in ce mai puternice, mai tangibile si mai pronuntate. Vom vedea aceste semne in intreaga lume.

Acesta este cursul natural al lucrurilor si nimic nu se poate face in privinta asta. Oamenii vor cere o noua ordine, fara macar sa stie ce e asta. Revoltele se vor aprinde. Guvernele care rulau prin forta si bani vor cadea, in timp ce oamenii se vor ridica pentru a raspunde schimbarilor. Ne indreptam spre aceasta perioada.

Exista o singura solutie: garantia mutuala. Oamenii inca vor trebui “sa ia puterea”. Dar cum o vor face? Cum sa ocoleasca greselile guvernelor anterioare si sa gaseasca o noua cale? Trebuie sa ne unim pentru a satisface lumea “rotunda”, globala si integrala. Metoda uniunii este in mana cabalistilor si noi trebuie sa ne grabim sa evitam problemele si suferintele care sunt posibile pe acest drum.

De exemplu, daca Europa ar fi stiut si inteles cum sa se uneasca si cum sa actioneze adecvat, ea s-ar mentine pe sine. In schimb, UE se indreapta spre colaps.

Din Lectia zilnica de Cabala 8/19/2011 “O singura lege”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: