Iubire peste toate diferentele

Este scris “Iubirea va acoperi toate pacatele”. Aceasta inseamna ca iubirea este imposibila fara “pacate” si fara sa lucreze la ele. Relatiile noastre unii cu altii vor trebui abordate cu intelepciune, stiind ca formele de comunicare sunt totdeauna compuse din deficiente si umpleri. De aceea, noi trebuie sa luptam sa iubim si sa nu ne dam batuti cand descoperim ura pe parcursul drumului! Acesta este un lucru foarte bun, daca stim si intelegem ca este un mod de avansare. Apoi vom dezvalui adevarul – urmat de iubire, ca o continuare a fortei urii noastre. Muntele Sinai (muntele de ura) devine munte sfant, Muntele Moriah.

Din acest motiv sufletul a fost divizat in atat de multe parti, atat de multi oameni. Chiar daca traiesti intr-un spatiu inchis si esti rupt de restul oamenilor, tot ai o conexiune cu cineva, fie si virtuala, iar asta inseamna ca poti lucra cu ea la fel de bine. Pana la urma, numai cabalistii, care au obtineri spirituale, pot lucra direct in relatie cu Creatorul, pe cand tu, ai inca nevoie de o imagine externa care sa fie in afara ta, asa ca ea te va respinge si tu poti fi in contact cu ea ca sa-ti faci calculele.

Acesta nu poate fi un membru al familiei, copil sau sotie. Trebuie sa fie o persoana care nu este ruda cu tine prin nicio legatura naturala preexistenta. Apoi ti se va cere sa dezvolti o forma de conexiune cu celalalt, o garantie reciproca peste toate diferentele. Iubirea poate fi construita numai peste ura. Adu-ti toate dorintele acolo, toate cerintele si toate argumentele. Trebuie sa acceptam toate aceste conditii care s-au spus si nu s-au spus pana acum, ca fiind date de Sus!

Sa lasam oamenii de toate categoriile si cu toate viziunile politice sa se adune impreuna; stanga si dreapta, religiosi si nereligiosi, cu toate stereotipurile si conceptiile gresite, fiindca asta este ceea ce primim de Sus. Creatorul ne-a pus in asa conditii, ca peste ele, sa putem descoperi reciprocitate , conexiune si garantie, dar pe care sa le putem face numai impreuna, suportandu-ne unii pe altii. Cu aceasta conexiune, noi construim un organism care va supravietui vesnic.

Nu vom sterge niciun singur defect sau nicio proprietate cu care fiecare ne-am nascut. Sa vina fiecare cu toate erorile si toate greselile. Noi suntem concentrati pe un singur lucru: cum sa ne unim cu totii sub un singur acoperis, sub un dom al dragostei pentru aproapele nostru ca pentru noi insine si, astfel, iubirea va acoperi toate pacatele.

Eu privesc asta ca o parte din Creator si din creatia data mie de Sus, in care singura mea sarcina este sa ma conectez pur si simplu la ele. Creatorul imi trimite tot timpul obstacole, imi dezvaluie un nou grad de ura, de respingere, si de dezacord. Dar peste toate, eu pastrez dezvoltarea si cultivarea iubirii mele, urcand astfel pe treptele scarii spirituale.

De aceea, fara Distrugere, fara Tisha beAv, este imposibil sa ajungi la Ziua Iubirii pe Tu beAv.

Pasaj selectat din lectia 8/15/2011 “Ziua Iubirii”

One Comment

  1. UN articol minune, care doar citindu-l te reformeaza, te apropie de armonie si echilibru…multumesc scumpii nostri

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: