Trebuie sa fim cat mai pregatiti

Am stabilit ca scopul si starea sufleteasca a Congresului va fi stand la poalele Muntelui Sinai . Impreuna ne indreptam spre unitate. Nu numai pentru a arata respect fata de Cartea Zohar sau orice altceva, ci pentru a implementa unitatea noastra la nivelul la care il vom revela pe Cel Superior.

La acest Congres, noi ne asumam o obligatie care ne sperie. Lasati aceasta frica sa persiste. Sa nu venim acolo doar pentru a ne distra sau a ne imbratisa plangand unii pe altii pe timpul unui picnic de trei zile. Mai degraba, ne adunam pentru a duce la bun sfarsit o munca foarte importanta, care ne aduce o mare responsabilitate. Avem o nevoie disperata pentru aceasta si suntem fortati sa o facem. Mai mult, ne luam dinainte obligatia sa ne asiguram garantia reciproca unul altuia.

Este similar cu un laser care este pregatit pentru operatie fiind turat la maxim. Procese intense au loc in mediul in care lucreaza si iluminarea creste continuu si se multiplica pana cand explodeaza cu intensitate mare, intr-un fascicul intens.

In acest fel ne pregatim noi pentru un atac. Nu renuntam sub nici un motiv. Nu conteaza ce se intampla, suntem pregatiti pentru ambscada. Avem toate resursele pentru a face asta si toata pregatirea necesara.

Daca zadarnicim lucrurile, atunci lucrurile se vor inrautati. Toate problemele si suferintele sunt cauzate doar de caderea inapoi, prin faptul ca nu acceleram timpul si pur si simplu ingaduim ca lucrurile sa se intample astfel.

Pe de alta parte, daca avem succes, ni se vor alatura noi forte si vom gasi noi mijloace sa ajungem la unitatea dintre noi. Prin urmare, tot timpul ramas pana la Congres trebuie sa fie destinat pregatirii. Trebuie sa lasam de-o parte frica ce ne face sa ne simtim responsabili, asemeni unei mame care simte o ingrijorare neintrerupta pentru copilul sau.

Din discutii asupra Garantiei Reciproce 15.10.2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: