Zece miliarde într-o inimă

Baal HaSulam scrie că dacă umanitatea nu vrea să se unescă și să se trateze amabil între ei, atunci noi ne vom confrunta cu războaie mondiale și dezastre naturale după care o mână de oameni vor rămâne pe pământ care vor trebui să includă toate sufletele și să ajungă oricum să își iubească aproapele.

De ce nu o facem chiar acum fără să așteptăm după lovituri? Haideți să ne întrebăm pe noi înșine.

Toată umanitatea trebuie să se unească precum un singur grup de zece și să includă Creatorul în el. Un grup de zece poate fi cuprins din zece miliarde de oameni; principalul lucru este ca ei să se conecteze ca un singur grup, un singur grup de zece.

Numărul de oameni nu este important; conexiunea este importantă. Dar ține în minte că cu cât mai puțini oameni rămân pe pământ, cu atât mai mult egoism va avea fiecare persoană. Adică ei va trebui să treacă printr-o suferință și mizerie mai mare pentru a primi o forță mai mare de sus pentru a corecta dorința lor egoistă. Creșterea populației lumii este cauzată de creșterea dorinței de a se bucura revelată care are nevoie de corecție.

Cu cât este mai mare numărul de oameni care vor să depășească egoismul lor, cu atât mai ușor este pentru ei să se corecteze pe ei înșiși. Dacă nu vrem să ne îmbunătățim, atunci natura pune presiune pe noi, ne distruge și ne omoară, dar în fiecare supraviețuitor rămâne mult mai multă suferință, probleme și bunăvoință de a renunța la egoismul lor. Totul depinde nu de numărul de oameni ci de bunăvoința lor de a se uni ca un singur grup de zece.

Când vorbesc despre cum va arăta lumea în era de după coronavirus, eu sunt acuzat că se presupune că sunt un socialist. Dar această stare a fost deja descrisă de Baal HaSulam și de profeți cu multă vreme în urmă.

Noi trebuie să ne ridicăm deasupra vederii noastre corporale și să ne vedem pe noi înșine că existăm într-o singură inimă. Și asta nu depinde de condiția în care sunt corpurile fizice sau de numărul lor: fie că vor fi zece miliarde de oameni pe pământ sau douăzeci de miliarde.

Noi trebuie să ajungem la o stare unde devine neimportant pentru noi în ce formă materială trăim și cel mai important, că existăm și că putem să fim uniți de sufletele noastre, prin urmare furnizând un loc pentru Creator să fie revelat. Nu contează cum trăiește corpul meu animalic; principalul lucru este că eu simt ca o singură inimă cu toți locuitorii acestei lumi.

Din lecția de Cabala 4/18/20, Baal HaSulam, “Iubirea pentru Creator și iubirea pentru ființele create”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: