Plânsul nu ne va ajuta

Problema este că noi plângem de durerea pe care egoismul nostru ne-a cauzat-o. Dar Creatorul, este surd şi nereceptiv la un astfel de plâns. Putem să plângem cât vrem. Noi am fost martori la suferinţe teribile de-a lungul istoriei, dar Forţa Superioară nu a dat atenţie la ea.

Acest lucru se întâmplă din cauza scopului creaţiei, Gândirea Creaţiei şi întregul ei sistem este construit astfel încât să aducă dorinţa egoistă la corecţie, la intenţia de dăruire. Dacă nu plângem ca să obţinem calitatea dăruirii, ci din contră, cerem ceva bun pentru egoismul nostru, obţinem rezultatul opus şi doar ne facem situaţia mai rea. Chemăm un efect negativ mai puternic, din care vom învăţa cum să ne rugăm corect.

Aceasta este problema umanităţii, care nu înţelege guvernarea superioară. Toate greutăţile pe care le simţim toate tristeţile şi dezacordul nostru faţă de Creator provin din faptul că nu înţelegem planul Lui şi aşteptăm ca El să se schimbe şi să facă ceva pentru noi. Dar El nu va face nimic! Este un plan de corectare al spargerii iar eu trebuie să-l folosesc. Asta e tot.

Dacă nu fac asta, pot să mă plâng aşa cum au făcut toţi de-a lungul timpului, şi cui a ajutat? Prin plânsul nostru, pledând şi încercând să ne umplem egoul, noi doar ne mărim dorinţa de primire şi primim lovituri şi mai grele până când ajungem la disperarea totală, ceea ce începem să simţim acum. Este aşa, pentru ca până în final să înţelegem că salvarea va veni numai din corecţia noastră şi nu din cereri egoiste. Nu este niciunul care să ceară asta!

Se poate numai să ne întoarcem să corectăm sistemul care este un nivel peste mine şi pe care îl percep ca întuneric total fiindcă este sistemul dăruirii. Dacă vreau să mă adaptez şi să fiu ca el, pot să cer asta. Asta este ceea ce voi primi – dacă o cer într-adevăr.

Cererea mea va fi umplută dacă cer să să dăruiesc pentru a fi cel care dăruieşte şi nu pentru a mă simţi mai bine.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 9/22/2011 „Şamati” 240

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: