Cine trebuie salvat primul?

Intrebare: Am auzit ca sunteti din ce in ce mai mult implicati in diseminarea interioara si lucrati la construirea unui sistem virtual (Internet)  de conexiune, care va permite celor care se ocupa cu cresterea spirituala sa stea conectati, sa dezvolte si sa primeasca avertismente si programul dezvoltarii lor spirituale.

Dar despre ceilalti oameni, care nu au auzit de posibilitatea salvarii si nu au fost niciodata expusi ideii ca suferinta este aici pentru a ne ajuta sa ne corectam si sa dobandim Lumina si beatitudinea? Nu ii ignorati?

Raspuns: Nu incetinim ritmul de diseminare externa. Dar ia in calcul urmatorul exemplu: Suntem la bordul unui avion si se anunta o aterizare de urgenta. Ni se aminteste ca intai sa ne punem noi masca de oxigen inainte de a o pune copiilor, ceea ce poate fi considerat un regulament crud.

Aici suntem intr-un asemenea scenariu, de avion care se prabuseste si trebuie sa ne punem noi primii masca de oxigen inainte ca, copii nostri sa traga o gura de aer (Lumina). In loc sa facem asta, incercam sa punem masca de oxigen copiilor prima data si nu ne gandim la moartea noastra iminenta. Dar oare vor ramane in viata copiii nostri, daca noi vom ceda? Nu au nicio sansa. Ei pot supravietui numai impreuna cu noi.

Baal HaSulam scria in Introducerea la Carte  Zohar, paragraful 66-71, ca diseminarea Kabbalah trebuie sa radieze in valuri de la centru, de la cei care sunt interesati de Kabbalah la aceia care sunt complet indiferenti. Toti oamenii sunt conectati intr-un singur suflet al  lui Adam. Daca aceia care au punctul din inima (sunt interesati de revelarea Creatorului)) construiesc o conexiune spirituala intre ei si il descopera pe Creator in ea, atunci toata lumea va incepe sa simta ca trebuie sa dobandeasca Forta Superioara si intelepciune. Aceasta ii va atrage, apoi catre noi si catre Sursa.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: