Pe O Mica Pluta

Intrebare: Ce stimulente va oferi noua economie oamenilor? Ce ii va face pe ei sa inainteze?

Raspuns: Noi trebuie sa cream un mediu inconjurator care va transforma placerea persoanei, ceea ce astazi pare ceva abstract, intr-o „bomboana”. Toti spun:” Aceasta este gustoasa”, si persoana incepe sa se uite in jur. Toti exclama: „ Asta este mare”, si persoana incepe sa caute. „Asta este uimitor!”, si toti incep sa tipe de entuziasm. Atunci persoana incepe sa creada ca acestia chiar au ceva care merita, ceva de care ea are nevoie.

Asta impinge o persoana inainte:” Eu de ce nu am asta? Eu de ce nu ma aflu pe aceeasi pozitie ca altii?” Influienta sociala este un factor puternic. Nouazeci la suta din actiunile noastre reprezinta consecintele acestui factor. Omul a iesit din pestera si a ajuns la forma sa prezenta doar datorita mediului care l-a impins si stimulat, aratandu-i lucrurile care ii lipsesc.

In general, pestera era minunata, o locuinta foarte ecologica cu un climat grozav. Ea avea o temperatura stabila tot anul. Exista carnea si focul, o atmosfera calma si linistita, care nu inpira la altceva decat la nevoile de baza…..

Tot ceea ce este in exces la nivelul animal este in exclusivitate cauzat de mediu. Chemarea oamenilor catre dezvoltarea agriculturii, a mestesugurilor, si comertul nu apar din nimic. Societatea hraneste aceste dorinte.

Iar acum, cu publicitatea inventata, noi nu avem alta sansa decat sa convingem lumea de nevoia unui sistem de educatie care explica, cum va fi maine, un sistem care sa dea o idee despre cum va fi viitorul.

Noi trebuie sa avansam catre o viata mai buna. Insa guvernul este lent in schimbare Deci, ce ne ramane de facut? Noi trebuie sa dezvoltam acest sistem pe Internet cu puterile noastre si sa il raspandim prin cel mai accesibil canal.

Am avut intalniri cu reprezentantii executivi ai Natiunilor Unite si UNESCO, si parerea mea ramane aceeasi: Trebuie sa facem noi insine totul. In fond, noi putem aduce Lumina care Reformeaza. In acest caz, individualismul notru nu este un defect, ci un avantaj pentru ca noi nu suntem limitati de exterior. Noi suntem capabili sa facem exact ceea ce putem si ceea ce consideram necesar. Noi ne ingrijoram cu privire la ceea ce intreprindem, si in final noi vom fi pur si simplu obligati sa trezim Lumina care va curge prin sistemul pe care l-am creat.

Chiar daca sistemul pare sa fie slab, asemenea unei mici plute pe valurile unui ocean virtual, nu conteaza. Toti vor auzi chemarea sa pentru ca acolo este forta Luminii. Lasati Lumina sa isi faca munca. Aceasta ar trebui sa fie abordarea noastra.

Din partea 5 Lectia Zilnca de Cabala 10/18/2011, “Pacea in Lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed