Principiul Spiritual

Intrebare: Putem sa preluam principiul spiritual pe care l-ati atins si sa il aplicam in noul spatiu al internetului?

Raspuns: Principiul spiritual este perceptia Creatorului. Trebuie sa conduci o persoana la asta. Pentru a face asta trebuie sa instalezi in persoana o puternica necesitate de a comunica cu ceilalti si astfel , de a iesi in afara sinelui. De indata ce o persoana incepe sa ii perceapa pe ceilalti ca pe sine, el imediat va descoperi Creatorul din afara lui.

De ce avem nevoie de o societate? Este pentru a practica iesirea din noi. Creatorul este dincolo de mine, dar eu nu il percep pe El. Societatea inconjuratoare, pe de alta parte, este si in mine, dar Creatorul intentionat, a facut-o sa arate ca pe ceva exterior mie. Adevarul este ca ea, doar pare asa; eu doar simt ca totul este in afara mea.

Totusi, daca lipesc acest tablou imaginar – atat manifestarile sale interne, cat si cele externe – in interiorul meu – eu si lumea inconjuratoare devenim un intreg, si in acest fel imi pregatesc perceptia sa inteleg ceea ce este in afara mea. Cand aceasta se intampla, descopar imediat si natural, Creatorul, deoarece exceptandu-ma pe mine, in afara mea – exista doar El.

Atunci unde sunt aceste lumi, unde este umanitatea? Descopar ca ei sunt cu totii in interiorul meu si ca au existat acolo dintotdeauna. Ei au existat si in exteriorul meu pentru singurul motiv ca eu sa ma acordez ca un instrument muzical, ca un nou organ al perceptiei, sa simt Creatorul. De aceea mi s-a dat senzatia de sine, care este impartita in doua parti: eu si restul lumii. Dar in realitate, aceasta lume nu exista deloc in afara mea.

Cand gasim o modalitate de a spune asta oamenilor si de a le arata necesitatea acestui auto-acordaj, ei vor intelege de ce Kabbalah ne invata sa ii iubim pe ceilalti ca pe noi insine. Este exclusiv, cu scopul de a ne aduce la perceptia Creatorului, sursa bunatatii supreme si a perfectiunii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed