0% pentru Noi

Intrebare: Acum, in timp ce ne aflam in perioada de pregatire, cerem sa obtinem puterea daruirii. Se va schimba oare aceasta cerere dupa intrarea in lumea spirituala, sau vom cere din nou acelasi lucru?

Raspuns: Este aceeasi cerere, dar in aceasta perioada de pregatire este prezenta natura egoista Lo Lishma. Eu cer sa mi se dea forta daruirii, dar subconstient eu sper sa obtin un beneficiu personal. Deci, se numeste “Lo Lishma” dar in sine cererea ramane aceeasi.

Perioada de pregatire incepe cu prima mea cerere pentru puterea daruirii. Aceasta perioada se incheie cand primim aceasta putere, pe care o folosim cand intram in lumea spirituala. Acolo, noi primim iar puterea daruirii.

In timpul pregatirii, eu cer pentru mine, Lo Lishma. Eu vreau sa obtim puterea daruirii si sper ca eventual voi primi ceva bun pentru mine. Intentiile mele egoiste de diminueaza treptat de la 100% la inceputul acestei perioade si ajunge la 0% la sfarsit. Astfel eu avansez in timpul perioadei de pregatire.

Atunci cand obtin puterea daruirii prin pregatirea dorintei pentru daruirea autentica, eu folosesc aceasta putere pentru a cere o mai mare putere a daruirii. La acest moment, este forta de la nivelul Bina, Hafetz Hesed, daruire de dragul daruirii. La urmatorul nivel eu cer iar puterea daruirii de a primi de dragul daruirii, insa acum este nivelul Hochma. In acest mod noi inaintam pana cand ajung la nivelul corectiei finale (Gmar Tikkun), starea Keter. In continuare, eu cer puterea daruirii si diferenta este peste ce va guverna dorinta si care este puterea sa.

Eu realizez ca pentru a dobandi puterea daruirii, trebuie sa simt maretia Creatorului. In masura in care am capacitatea de a o simti, voi fi capabil sa imi „aplec” dorinta. In timpul perioadei de pregatire si in functie de maretia Creatorului, eu reusesc sa corectez dorinta pentru urmatorul stadiul al daruirii pentru daruire cat si dorintele mele de a primi pentru starea de daruire de dragul daruirii.

Totul depinde de realizarea maretiei Creatorului, care ma ajuta sa ma ridic peste egoismul meu. Tranzitia de la cererea verbala la cea interioara din inima este posibila cu ajutorul Luminii. Aceasta are loc prin Lumina care Reformeaza.

Din partea a 1 a Lectiei Zilnice de Cabala 12/07/2012Scrierile luif Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: