Sa ne inţelegem unii pe alţii şi să dezvăluim Creatorul

Întrebare: Toti suntem alcatuiti din parti masculine si feminine. Cum pot aranja partile masculine şi feminine în mine insami pentru a juca rolul corect în raport cu grupul barbatilor?

Răspuns: Este adevarat, fiecare dintre noi este alcatuit din parti feminine şi masculine. Dacă atât un bărbat cat şi o femeie nu ar exista în fiecare dintre noi, nu am fi capabili să comunicam unul cu celălalt. Fiecare moleculă, fiecare atom, fiecare particulă este alcătuită din două părţi opuse, altfel, nu ar exista.

Pot să comunic şi să înţeleg femeile, în special pentru că există o parte feminină în mine, în completare la partea masculină dominantă. Altfel, nu aş fi capabil să înţeleg ceea ce este în nici un fel. Spargerea dorinţei comune (Kli) ne permite să fim compusi din părţile opuse, ceea ce, la rândul său, ne permite sa fim in contact, sa ne conectam, şi apoi sa ne unim.

Din acest motiv, cineva trebuie să-si imagineze în el insusi o formă de sex opus, partea opusa, şi sa foloseasca această imagine pentru a intra, dacă eu sunt de sex masculin, in partea feminina, în scopul de a înţelege, percepe, şi vedea aceste cereri, dorintele interioare, aspiraţiile, şi să încerc să fiu mai sensibil la ele. Şi acelaşi lucru este valabil pentru femei.

Femeile de foarte multe ori sunt critice şi exigente cu bărbaţii. Bărbaţii trebuie să fie tratati oarecum ca niste copii, iar femeile trebuie să fie oarecum ca niste mame. Acest lucru va fi drept, mai corect.

Un barbat este întotdeauna sub influenţa fie al unei mame, fie al unei soţii. Noi credem că el este complet liber, dar în realitate acest lucru nu este adevărat. Într-o societate corectă, mai întâi mama, iar apoi soţia controleaza un barbat. Aceasta este cu adevărat o societate corecta, deoarece o femeie este mai aproape de natura, ea face mai putine greseli si este mult mai echilibrata. Eu vorbesc despre stările ideale, ceea ce natura ne-a dat practic. Şi de aceea trebuie să fim mult mai sensibili unul fata de altul.

Noi începem să înţelegem Creatorul atunci când avem o legătură corectă unul cu altul. Creatorul este atins ca element comun între noi, care constă din două părţi. El este numit „Boreh,” de la cuvintele „Bo” şi „Reh,” care înseamnă „vino” „si vezi” şi acesta este numele Creatorului. Ce înseamnă „vino” şi „vezi”? Atinge aceasta calitate si apoi Il vei descoperi în tine, acesta va fi Creatorul. Şi cum Îl vom atinge? Vom face acest lucru în mod special printr-o conexiune reciprocă.

De aceea o înţelegere reciprocă, corecta, impreuna cu o mai strânsa apropiere unul fata de celalalt, cu scopul de a dezvălui Creatorului, ne va aduce la scop.

Din lectia a doua a Convenţiei de la Moscova 6/10/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed