125 de surâsuri malițioase ale Faraonului

Întrebare: Cum simte o persoană loviturile Faraonului?

Răspuns: Faraonul are toate mijloacele posibile pentru a ne lovi. Toată înclinația rea care a fost revelată în momentul păcatului din arborele cunoașterii este Faraon.

Dacă Lumina nu intra în dorința de primire în timpul spargerii, nu ar fi existat o înclinație rea, ci doar o dorință ca cele din întreaga natură mineral, vegetal și animat. Înclinația rea s-a revelat după spargere, atunci când Lumina atinge dorința și, prin urmare, întreaga forță spirituală a intrat în dorința de primire.

Înainte, dorința era pur și simplu la nivelul animat și acum sare brusc la nivelul uman, care este asemănător Luminii. Faraon este opus Creatorului în dorința de primire în scopul de a primi. Faraon a fost construit prin Lumina care a intrat în dorință, în timpul spargerii.

Acum ne vom trezi, Faraon taie strat după strat cele 125 de niveluri și, de fiecare dată, ne arată formele care sunt opuse Creatorului. Astfel, avem nevoie de Creator, Lumina care Reformează.

Faraon prezintă o formă care este opusă Creatorului. Pentru a-l transforma din anti-Creator în pentru Creator trebuie să cerem ajutor, și asta este munca noastră. De aceea, experiența exilului și munca pentru Faraon este atât de importantă pentru noi.

Primul lucru pe care Iacob l-a făcut atunci când a coborât în Egipt, a fost să-l binecuvânteze pe Faraon. Avem nevoie de Faraon pentru că fără el, nu vom fi în măsură să descoperim formele noastre sparte.

Întrebare: Deci, de ce avem nevoie să tânjim după Creator și nu după Faraon?

Răspuns: În măsura în care vom tânji după Creator, adică prin grup, grație susținerii mutuale și garanției mutuale, vom pregăti terenul pentru corectarea noastră și, în măsura în care Faraon ne prezintă, de fiecare dată, o parte necorectată pentru ca noi să putem să o corectăm.

Nu avem nevoie să tindem spre Faraon. Din momentul în care organizăm întreaga susținere: grupul, ghidul și Creatorul, forma coruptă a Faraonului este imediat revelată.

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala, 16.04.2014, Scrierile lui Rabash

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: